fallback

Volvo прави нов дизелов двигател

Шведската марка ще се откаже от нафтата едва след 5-6 години

Шведският автомобилен производител Volvo ще покаже ново поколение дизелов двигател през юни тази година. Това съобщи шефът на Volvo Europe - Лекс Керсемакерс, цитиран от западните медии.

По този начин шведската марка не се отказва от производството и експлоатацията на дизеловите двигатели, които през последните години бяха подложени на огромни рестрикции в цяла Европа. Множество големи градове във водещи европейски страни вече обявиха планове за пълно забрана на дизеловите двигатели през следващите години. На някои места дори те вече са забранени.

Керсемакерс каза, че при нормални условия, дизеловият двигател показва стабилна и чиста работа в течение на 3-4 години. По този начин, след 5-6 години компанията ще се откаже от тях напълно. В момента обаче такъв ход би се оказал икономически нецелесъобразен. Само във Великобритания например, дизеловите двигатели заемат около 50% от продажбите на Volvo.

fallback
  • #8
    Шоо ( преди 5 години )
    Абе нали знаете, че ние сме поне 50г. назад...
  • #7
    nikoj ( преди 5 години )
    Отдавна не е шведска марка, а китайска.
  • #6
    :) ( преди 5 години )
    До 3, това е някаква грешка в превода. В случая говорят, че на поколение двигател не му трябват обновления толкова години. Тоест толкова години се предлага без нови версии.
  • #5
    анонимен ( преди 5 години )
    по големи мошеници от китайците и от волво няма
  • #4
    анонимен ( преди 5 години )
    До #3Не, това ти го казва някой глупав журналист. Всеки средно-статистически двигател издържа 300-500 хил. км без ремонт. Годините не са от значение. И по време на този пробег в общи линии си запазва характеристиките. След това нашенците пак си го карат, но с проблеми, защото предпочитат да гори масло, вместо да го ремонтират. Като спре, купуват "нова" кола за 1000 лева.
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    при нормални условия, дизеловият двигател показва стабилна и чиста работа в течение на 3-4 години????И това ти го казват от производителя....
  • #2
    Факт! ( преди 5 години )
    Като те купят китайци е така само печалбата е важна.Закривайте я тая марка и без тва не стават за нищо!
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    Тези нямаше ли да се отказват от разработка на нови ДВГ?https://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/33558-volvo-spira-s-razrabotkata-na-novi-dvg
fallback
Последни