fallback

Колите на Volvo няма да вдигат повече от 180 км/ч

Инициативата е част от стратегията за безопасност Vision 2020

Шведският производител Volvo прави поредната крачка към реализиране на стратегията си Vision 2020 за постигане на нулева смъртност при инциденти на пътя. Компанията ще оборудва автомобилите си с "умен" ограничител на скоростта, който ще отчита географската позиция на превозното средство.

Всъщност, Volvo започна работа над "свръх-безопасен" автомобил още през 2012 г. Шведите са на мнение, че догодина ще разполагат с достатъчно модерни системи, които ще постигнат нулева смъртност на пътя. Идеята на компанията е същото така да няма сериозно пострадали.

Има обаче фактори, които пречат на поставените цели и един от тях е превишението на скоростта. Затова Volvo ще постави ограничител, който няма да позволява на автомобилите на марката да вдигат повече от 180 км/ч. Освен това, новата система ще намалява автоматично скоростта на автомобилите на марката при преминаване край болници и училища.

През април 2018 г. британският изследователски център Thatcham Research обяви най-безопасният автомобил в страната. Това е Volvo XC90, тъй като от неговото излизане през 2002 г. на местния пазар досега нито един човек не е загинал при катастрофа с него.

Снимка: Volvo

fallback
  • #11
    анонимен ( преди 5 години )
    волво имаха в минало временовите седалки са като табуретка на икея
  • #10
    R-design ( преди 5 години )
    @9Това, което си казал за XC70 относно скоростите, мога да потвърдя и за XC60.Това, което си казал за седалките не го разбирам. Имал съм и V50, и като цяло мога да твърдя, че Волво имат изключително удобни седалки!
  • #9
    анонимен ( преди 5 години )
    Волво ХС70 си движи страхотно без да мърда от пътя със скорости до 160 км/ч. След това не ме кефи, но все пак е комби. Най-големият му минус са малките предни седалки и след това разхода извънградско. В града гори много добре за 4х4!
  • #8
    Moi ( преди 5 години )
    Само *** коментари от скъсаняци които си мечтаят за Ауди s3 нещо с по малко коне заради данъка.
  • #7
    До пенсиите долу ( преди 5 години )
    Дедковци и баПки като не можете да карате и с 60км/ч може да се утрепите като маче у дирек! Най-сигурни за вас са бастуните, патериците и инвалидните колички!!
  • #6
    Мноого интересно ... ( преди 5 години )
    тогава свръх, най, супер китайщината Polestar колко ли ще дига!? Може би "космическите" 200км/ч! )))))))))Всъщност жалко за една от солидните БИВШИ европейски марки ...
  • #5
    :) ( преди 5 години )
    Лъкатушат? Волво нямат автомобили с животинска тяга, как ги измисляте тези лафове?
  • #4
    анонимен ( преди 5 години )
    волво при ниска скорост лъкатушат и нямат никаква тракция а при скорости над 100 не ми се мисли какво ще е усещането за водача и пътниците
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    волво знаят че автомобилите им за нищо не стават и се чудят как да спънат един и без товя умрял кон и си правят пр акция а и не знам кой *** каквата е аудиторията на китайския производител ще реши да изпробва на 100 процента от мощността от изцедените до краен предел двигатели еднодневки
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    Напротив! Грам не си прав! Отиди да покараш в Германия. Трябва ти мощност за да изпревариш, а масово хората там карат със 150-180 км/ч! Всичко е съобразено с нормите! Браво на Волво!!!
fallback
Последни