IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще представи „неубиваем” автомобил

Концептулият ESF трябва да бъде готов до края на годината

Mercedes-Benz ще представи „неубиваем” автомобил

Германският производител Mercedes-Benz подготвя концептуален модел, оборудван с високи техннологии за безопасност и изкуствен интелект, които ще го направят на практика „неубиваем”. Това разкри шефът на отдела за изследвания и разработки на компанията Ола Калениус пред изданието CarAdvice.

„Новите технологии ще превърнат този автомобил в практически неуязвимо транспортно средство. Той ще получи интелектуална технология, която постоянно ще повишава нивото на безопасност на водача. Системи като автономно движение и допълнителни асистенти на шофьора ще намалят броя на пътно-транспортните произшествия, защото всички те се случват по вина на човека зад волара”, коментира Калениус.

Топ-мениджърът допълни, че повечето технологии от бъдещия концепт ESF на практика са напълно готови и ще могат съвсем скоро да се появят в бъдещите серийни модели на Mercedes-Benz.

Mercedes ESF

„Изкуственият интелект е основна част от безопасността на автомобилите на бъдещето. Транспортните средства ще събират данни от движението и ще съхраняват с централен сървър, като това ще помага на всеки един водач. Нашият концепт ще има и 3 нови технологии за защита на пасажерите, като целта е те да не получат никакви наранявани при евентуален инцидент”, обясни Калениус.

Очаква се, концептуалният модел на Mercedes-Benz да бъде представен в средата на годината ,но не е изключено, това да стане и на автосалона във Франкфурт през есента.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500