IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Карлос Гон подаде оставка като шеф на Renault

Сега тя трябва да бъде приета от Съвета на директорите

Карлос Гон подаде оставка като шеф на Renault

Карлос Гон е подал оставка като президент и генерален директор на корпорацията Renault. Това съобщи министърът на икономиката и финансите на Франция – Бруно Ле Мер, в интервю за Bloomberg TV по време на икономическия форум в Давос.

„Карлос Гон подаде оставка в сряда, като предстои сега тя да бъде приета от Съвета на директорите, който ще се събере в четвъртък. Заседанието ще се проведе в щаб-квартирата на Renault”, обясни министърът.

Топ-мениджърът заедно с бившия член на Съвета на директорите на Nissan – Грег Кели, беше арестуван на 19 ноември при пристигането им в Токио. Двамата са обвинени в укриване на данъци и машинации със средства на японската компания. Кели все пак беше освободен от ареста, докато Гон остава там след 3 неуспешни опита на адвокатите, които се опитаха да уредят пускането му под гаранция.

Снимка: Nissan

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Преди да пишеш се запознай с фактите,а те са 20% държавно участие,което не ги прави полу,защото нямат 50%. Правилното е да се каже 1/5 -то държавните,защото дела на държавата е толкова,а и тя няма основната тежест във взимането на решения.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    А сега адвокатската кантора рено трябва да подаде генерална оставка от заниманието си с коли! Така ще има една полудържавна перачница по-малко!
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    кой беше този Гон?
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Японска инсинуация,трябваше да ги остави на времето Нисан да изчезнат от автомобилната карта,така щяха да изчезнат и Митсубиши и Света щеше да бъде по-лек. Оризари неблагодарници,само Фукушима за техните мозъци.