fallback

Новото Audi S8 ще развива поне 542 к.с. (ВИДЕО)

Ще има и хибридна версия Plus с над 620 коня

Компанията Audi продлължава подготовката за излизането на пазара на „напомпаната” версия на флагмана си A8. Тя ще побучи добавка S към името, като прототип на модела бе заснет да върти обиколки на пистата „Нюрбургринг”, без да е покрит с камуфлаж.

Заснетата машина няма лога S, които обичайно се поставят на решетката на радиатора и на багажника. Серийната версия ще получи и по-агресивна предна броня от тази на прототипа, но като цяло дизайнът ще бъзе запазен. Ще останат и четирите тръби на изпускателната система.

Засега от Audi не съобщават техническите характеристики на автомобила, но според последните информация, бъдещото Audi S8 ще получи мотора на Porsche Panamera Turbo. Това е 4,0-литров V8 с 542 к.с., като не е изключено при спорния седан тази мощност да бъде увеличена, но това не е сигурно.

При сегашното S8 двигателят развива 523 к.с., като благодарение на намаленото със 100 кг. в сравнение със стандартния модел тегло, седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Максималната скорост на автомобила е 300 км/ч. На по-късен етап Audi може да предложи и версия S Plus с агрегата на Panamera Turbo S E-Hybrid, чиято мощност ще бъде намалена 625 к.с.

Снимка и видео: YouTube

fallback
fallback
Последни