IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Лас Вегас Ford с обновен драгстер Cobra Jet

През миналата година Ford представи състезателният Mustang FR500CJ, наречен Cobra Jet, предназначен за участие в популярните в САЩ състезания в спринт на четвърт миля (400 метра).

В Лас Вегас Ford с обновен драгстер Cobra Jet
Сега на изложението SEMA Show в Лас Вегас е представен новият модел за 2010 г. Няма големи промени във Ford Mustang Cobra Jet 2010 и той е почти като този от миналата година.

Продължава да има в основата си оригиналния автомобил от 1968, който е бил със славния двигател 428 Cobra Jet. Моделът от 2010 също е предназначен за състезания в серията по ускоряване наречена NHRA, но колата може да се движи и по пътищата за общо ползване.

Двигателят е с осем цилиндъра, компресор и турбина, има обем 5.4 литра и мощност 475 коня (350 kW). Стандартно този двигател е комбиниран с механична скоростна кутия с шест степени. Като екстра може да се поръча и версия с автоматична трансмисия.

Според предварителните данни, купето може да преодолее четвърт миля за около 8.5 секунди. Плановете на Ford са да изработи 50 броя от този модел, колкото бяха произведени и през миналата година от модел 2009.

Производството на Mustang Cobra Jet ще става в същия завод в който се прави и стандартната версия на Mustang. Цената на Cobra Jet започва от 77 000 долара (около 101 000 лева).
 
0 от 500