IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ABT Sportline доработи купето Audi S5

Известно е, че предстои смяна на двигателя при „горещото” купе Audi S5.

ABT Sportline доработи купето Audi S5
Сега на този модел се монтира атмосферния агрегат V8 с обем 4.2 литра и мощност 354 к.с. Предстои да го замени компресорният двигател V6 TFSI с обем 3.0 литра и мощност 333 к.с (който вече се монтира на версиите кабрио на S4 / S5). 


Тунерите от ABT Sportsline обаче са се заели с досегашния двигател, като са създали модел, наречен AS5-R. Благодарение на новия компресор от ABT и на промени в електронното управлението на двигателя, AS5-R вече предлага повишена мощност с цели 156 к.с, т.е. 510 к.с. 

Така тунинговият автомобил ускорява от място до 100 км/час  за 4.5 секунди (стандартния Audi S5 ускорява за 5.1 секунди). Максималната скорост на AS5-R достига до 292 км/час. Въпреки значителното нарастване на мощността, от ABT Sportline твърдят, че потреблението на гориво и вредните емисии остават на равнището на серийната версия. 


ABT Sportsline подменя и спирачната система на AS5-R, като спирачните дискове имат размер 380 мм. Окачването е преработено изцяло от ABT, за да отговори на по-високата мощност. Във външния вид на автомобила немските тунери внасят промени, които правят колата да изглежда по-агресивно. 

Нов преден спойлер, нова радиаторна решетка, предпазни кори на калниците, спортни отвори за въздух, нова задна престилка с четири накрайника на ауспуха. Автомобилът е с двуцветен лак и лети джанти с размер 20 цола от BR.
0 от 500