IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Golf от ABT

Немските тунери от АВТ, със седалище в Кемптен, са специализирани в доработката на моделите на Volkswagen.

Golf от ABT
В този смисъл не е изненада, че именно те са едни от първите, които представят тунинг пакет за новия Golf. ABT Golf VI комбинира динамика с нисък разход на гориво. 


Автомобилът е с двигател 1.4 TSI, който има две тунинг версии. При първата стандартната мощност от 122 к.с. (90 kW) е достигнала160 к.с (118 kW), при втората мощността вече е 200 к.с (147 kW). Вижда се, че компактният двигател предлага почти такава мощност, каквато идва и от 2.0 TSI, но разходът на гориво е значително по-нисък. 


От АВТ обаче предлагат доработка и на мощният 2.0 FSI, който стандартно предлага 210 к.с. (154 kW). След намесата на тунерите от ABT двигателят е с мощност 240 к.с. (176 kW). За най-икономично настроените водачи, алтернатива е доработката на дизеловия 2.0 TDI, който е получил мощност от  170 к.с. (125 kW) вместо стандартните 140 к.с (103 kW). 


При всяка промяна на мощността е добавено и ново спортно окачване от ABT и нови спирачки от ABT. От немската фирма са променили и външния вид на новия Golf. Специалният bodykit за Golf VI дава повече стил и динамика на популярния модел. 

Променена е радиаторната решетка и е добавена нова предна престилка. Появил се е заден спойлер и четири накрайници на ауспуха. Общият вид на колата е допълнен от нови джанти с размер 18 или 19 цола от вида AR и BR. 

Цената на тунинг пакета в Германия е 6 490 евро.
0 от 500