IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Sportec със своя версия на VW Scirocco

Известните швейцарски тунери от Sportec, които разработват ексклузивни тунингови програми за подбрани автомобили, представиха своя проект за VW Scirocco.

Sportec със своя версия на VW Scirocco
Тунинговата програма на Sportec е обозначена като SC240. Разработена е с цел да направи от Scirocco по-динамичен автомобил. 


Като начало са променили електронното управление (ECU) и са добавили спортна изпускателна система с два накрайника с диаметър 80 мм. Това е повишило мощността на колата до 240 к.с при 5 800 об/мин. Максималният въртящ момент е достигнал 350 Nm и е наличен от 2 300 об/мин. 

Автомобилът постига максимална скорост 245 км/час и ускорява до 100 км/час за 6.4 секунди. Променено е и окачването, като е станало по-спортно, регулируемо с добавени шокови абсорбери. Колата е приближена до пътя с 35 мм. 


В тунинговият пакет на Sportec влизат и лети джанти с размер 19 цола, а гумите са Toyo с размер 245/35 ZR19. Има вариант включващ и промени в интериора с редица допълнения от карбон.   
0 от 500