IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Studiotorino преобрази Mercedes SL Roadster

Базираното в Торино дизайнерско студио "Studiotorino" и института по дизайн "IAAD" превърнаха грубоватия SL Roadster на Mercedes в изключилно стилно, спортно купе.

Studiotorino преобрази Mercedes SL Roadster
Проекта на дизайнерите от Studiotorino носи името Coupetorino и е създаден за изложбата "Торино - столица на световния дизайн 2008". Макет в мащаб 1:4 на италианското по дух, спортно купе може да бъде видян в една от галериите на алпийският град. Ръчно изработеният макет е показан и на германския автомобилопроизводител, но в получената информация не се споменава, каква е била реакцията на немците, след като са видели екстравагантният опит за разчупване на консервативната SL-класа.



Coupetorino се отличава с променени форми в предната и най-вече в задна част на автомобила. Дизайнерите са премахнали сгъваемият твърд покрив на немският кабриолет и са го заменили с неподвижен стъклен панел, като в резултат на това се е получило изящно, спортно купе с типичен италиански дизайн.
Макета на красивото спортно купе е изваян от дизайнера Алфредо Стола, който бе технически директор на проекта на Mercedes по създаването на Maybach.



Coupetorino(на снимките долу) е поредният екстравагантен проект на дизайнерите от Studiotorino, станали известни с проектите по създаването на Maserati Quattroporte в комби вариант и инспирираният от комиксите Fiat 500 Diabolika.







0 от 500