IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникална версия на Mercedes-Benz SLR от Hamann

Серийният Mercedes-Benz SLR е признат за една от най-атрактивните коли, които могат да се видят по пътищата днес.

Уникална версия на Mercedes-Benz SLR от Hamann
Това което са направили специалистите на Hamann от този автомобил, без съмнение го превръща в нещо наистина ексклузивно. Версията е наречена Volcano. 


За пореден път Hamann-Motorsport доказват своите възможности, когато става дума за доработка на супер автомобили. Те са пипнали автомобила навсякъде – впечатляващ стилен bodykit, повишена мощност, още по-луксозен интериор. От Hamann се фокусират върху всички компоненти на колата до най-малките детайли. 


Всички допълнения по каросерията фирмата базирана в немския град Laupheim е направила от карбон. Новите предно и задно крило, спойлерите и новите прагове, придават на Volcano изключителен вид. 


В задната част от Hamann са монтирали голям дифузьор който заедно със задното крило прави автомобила доста стабилен. Болидът може да бъде поръчан или в матово бял цвят или в алуминиево сребърно. 


Летите джанти са 21 цола и са наречени Edition Race, гумите са с размер 255/30ZR21 отпред и 345/25ZR21 отзад. 



Промените на Hamann са впечатляващи и по отношение на двигателя. От стандартния V8 на Mercedes Benz с обем 5.4 литра, мощност 626 к.с и максимален въртящ момент 780 Nm, от Hamann са успели да постигнат мощност от 700 к.с. (515 kW) и максимален въртящ момент 830 Nm, наличен при 3 300 об/мин. За да улеснят увеличената мощност на двигателя, от Hamann са добавили втора водна помпа. 


Изпускателната система завършва с шест накрайника. Динамиката на Volcano е впечатляваща – от място до 100 км/час за 3.6 секунди, максимална скорост 350 км/час. Максималната скорост на Volcano е с 13 км/час по-висока дори от фабричната тунингова версия на SLR 722


В интериора впечатляват спортните седалки, алуминиевите педали, облегалките за главите на пътниците с логото на Hamann. В интериора се виждат и редица елементи от карбон. 









0 от 500