IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini с обзавеждане на Rolls-Royce

BMW обмисля пускането на пазара на супер луксозен вариант на Mini, който да бъде произвеждан в завода на Rolls-Royce в Гудууд, Англия.

Mini с обзавеждане на Rolls-Royce
Mini с обзавеждане на Rolls не е далечна екзотика. Както показват тези снимки публикувани от изданието Autocar, прототипът на подобна версия практически е завършен. 


Остава да се даде зелена светлина за серийно производство. Купувачите на екстремно луксозното Mini първо ще посещават завода на Rolls Royce, където ще избират интериора който да се монтира на тяхното Mini. Те ще получават закупения автомобил именно от завода на Rolls-Royce


Този проект показва, че BMW иска да реализира до край потенциала на успешния модел на Mini. Всъщност това няма да бъде първият Mini Cooper с различен и екстремно луксозен интериор, който фирмата е предлагала. 


За първи път в началото на 60-те години се предлага подобен проект, като редица знаменитости, главно във Великобритания стават собственици на луксозната версия, включително и четиримата от Beatles. Този първи супер луксозен вариант на Mini е бил създаден от популярният британски актьор Питър Селърс през 1963 г. и е имал цена от 2 600 паунда (стандартното Mini е струвало по това време 679 лири). 

След версията на Селърс се появява и такава от Харолд Редфорд, (Harold Radford), наречена Mini de Ville. Тази версия е със седалки от Rolls-Royce, ново табло и много декоративно дърво в интериора. През 1965 de Ville се появява във версия хечбек и сс сгъваеми задни седалки. Екземпляр от този модел си купува Ринго Стар от Beatles. 


Сега шефовете в BMW считат, че Mini с екстремно луксозен интериор отново може да бъде популярно при новите пазарни тенденции и високото търсене на градски автомобили.
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 14 години )
    Ако човек има пари всяка кола може да стане с луксозно обзавеждане или да стане джип/кабриолет. Ако си готов да дадеш едни 40-50000 лв. не вярвам да е проблем! ;) А в Англия на Лада са слагали двигател от Лотус и колата се промени доста - потърси из Интернет.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 14 години )
    Искам Лада "7" с екстремно луксозен интериор.