fallback

В SL бул. България заприличва на Санта Моника

Няма какво да се лъжем, ако си падате по автомобили, поне веднъж трябва да покарате класически роудстер. Направихме кръгче на новия Mercedes SL.

Новото се състои в претърпения фейслифт и подобренията по двигателите. Иначе това е модел с дълга история на пазара. Това, което тествахме е SL350 -шест цилиндъра, 316 коня. Има и по-мощни версии, но не бихме могли да ви кажем, че тези 316 са недостатъчни. Категорично не бихме могли. Първи впечатления: фина кожа, безкомпромисно качествен интериор, интуитивно управление. Това е кола с електрически твърд сгъваем покрив. Таванът се сгъва/разгъва за 16 секунди. Дизайнът е въпрос на субективна преценка.На втори прочит: това очевидно е автомобил за забавление. При свален таван в багажника трудно ще съберете и четка за зъби (преувеличаваме). Таргета на този автомобил са хора с поне две други коли в гаража. При това такива, които могат да извадят сума от порядъка на 90 хиляди евро (за версията с този мотор, защото има и по-мощни).Трето най-важно: много малко автомобили са в състояние да предизвикат такава дива радост в този, който кара. Основна е "кик даун" функцията. Това сигурно го знаете, но под педала на газта има малък бутон. При натискане на педала до край, бутонът реагира и скоростната кутия сваля автоматично две предавки надолу, ефектът е опияняващ. Ревът на двигателя и ускорението (0-100 км/ч става за 6.2 секунди) са по-пристрастяващи от лека дрога. Този автомобил някак си чупи матрицата, прекроява пространството по улиците. Коли и пешеходци правят път без да се замислят.Важен детайл: германците са интегрирали "калорифери" в облегалките за главите на двете седалки, за да не настинете. Приятна струя топъл въздух обгръща врата на пасажера, за да може да се наслади безопасно на кабрио изживяването. Финал: трябва да си ненормален, за да търсиш недостатъци в този автомобил, дай Боже всекиму такъв статут (естествено не на ненормален :-)).PS: Ъпсурт пеят една песен в която се казва "като съм в SL съм весел", адски са прави.
Тагове:
fallback
  • #15
    SL350 ( преди 15 години )
    Имах щастието да карам такава кола, усещането беше неописуемо.
  • #14
    Mercedes ( преди 15 години )
    Хубава кола.Лично аз се радвам повече на CL :P
  • #13
    TURBO ( преди 15 години )
    che kvo beMustang struva okolo 20.000$ i e yak bazoviatmercedesa kolko e bazata??? typa firma
  • #12
    xtrax ( преди 15 години )
    Golqm bulevard golqma kola.... golqqqqmo chudo!!! bravo smisul daje imashe v poveche :D
  • #11
    thebrainless ( преди 15 години )
    Не че нещо, ама клипчето е доста безсмислено
  • #10
    АВДИ ( преди 15 години )
    http://vbox7.com/play:24578485
  • #9
    slepus ( преди 15 години )
    карал съм Импреза с автоматика и Прелюд с типтроник... и мога да кажа не си давам ръчната за това
  • #8
    Niki ( преди 15 години )
    Nai-obicham ruchkachite, pokarai koli s avtomatichni skorosti i pak hste si govorim pich, da ne govorim che po-golqm kef ot tiptronika nqma :)
  • #7
    slepus ( преди 15 години )
    За хората които ги мързи да поиграят с лоста и да свалят 2 предавки, когато изпреварват от Мерц са помислили за тях - немците винаги ли са били мързеливи дебелаци - истинския роудстър е англииския...
  • #6
    АВДИ ( преди 15 години )
    Мустанг е далеч от класата на този автомобил(на светлинни години)!!!!!!!!!!!
fallback
Последни