fallback

Неприятна гледка - McLaren F1 изгоря до основи

Легендарната спортна колата изгоря на булевард в Калифорния.

McLaren F1 винаги е приповдигал настроението ни, дори само като го зърнем на снимка. Този път обаче гледката не поражда възхищение, а по-скоро съжаление.Съжаление заради това, че една от най-великите спортни коли, "загина" на булевард в Калифорния при движение с по-малко от 50 км/ч.Собственикът на колата, 53-годишен американец изкарал от гаража своя McLaren F1 за пробно кръгче. Докато се движел по калифорнийски булевард, забелязал пушек и пламъци, които идвали от към двигателния отсек на колата.Паникьосан той веднага напуснал колата и се обадил на пожарната. Въпреки бързата реакция на огнеборците, нанесените щети на спорната кола са непоправими, защото модела не се произвежда от 1998 година.Причините за пожара все още се изясняват, но най-вероятно причината се крие в това, че колата е прекарала над шест месеца в гараж.Специалисти оценяват колата на около $2 млн., но собственикът й ще получи $3 мнл. от застрахователната компания. В този случай обаче, парите не са от значение, защото както знаем McLaren F1 е произведен в къса серия от едва 106 броя.Ако колата бе изгоряла по завоите на Nurburgring или заради подпалена гума при старт с пълна газ, случая като че ли нямаше да бъде така нелеп. Все пак пострадали хора няма, което е най-важното.Припомняме ви, че McLaren F1 се произвежда между 1992–1998 година, като от модела са конструирани едва 106 броя в 4 модификации - F1s, F1 LMs, F1 GTs и F1 GTR (пистов вариант).Захранва се от 6.1-литров V12 двигател (S70) специално разработен от BMW М. Ускорява от 0-100 км/ч. за 3.2 сек. и от 0-200 км/ч. за 9.4 сек. Модификацията F1 LM (Le Mans) достига 100 км/ч. за 2.9 сек.През март 1998 година, McLaren F1 става най-бързата серийна кола, достигайки скорост от 386.7 км/ч. По-късно тази титла му е отнета, но и до днес McLaren F1 остава най-бързата серийно произвеждана кола, захранена от атмосферен двигател.
Тагове:
fallback
  • #7
    MclarenF1/627 ( преди 15 години )
    Като фен на най-великия спортен автомобил създаван досега съм много натъжен :( че стават с -1, но пък ако не му трябва на собственика и без това явно не му е обръщал внимание да се обади аз ще го взема даже и в това състояние :))))))))
  • #6
    пън ( преди 15 години )
    Е как така се запали?Нали газовото е оригинално Ловато..:)))
  • #5
    MoTkO ( преди 15 години )
    автомобилите са за шофиранене за украшение в гаража
  • #4
    TURBO ( преди 15 години )
    glupak
  • #3
    ski_person ( преди 15 години )
    любимя ми автомобил!!! голяма загуба... :(
  • #2
    X-Men ( преди 15 години )
    toq 6 meseca ne si e poglednal bijuto a posle go podkaral edva s 50km...???ne zaslugawa tazi brutalna ma6ina ... i tq se e otyrvala sama ot nego ... jalko za kolata koqto spokoino moge da nare4em carq na pytq ,,,
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Лошо,много лошо:(
fallback
Последни