fallback

Tesla - убиецът на Porsche 911 Turbo?!

Tesla Motors готвят нов спортен и същевременно практичен модел.

Въпреки не малкото си достойнства, настоящата Tesla Roadster не е сред най-популярните спортни коли на пазара. Също като малкия Lotus, на който е базирана, електрическата кола, като че ли не успя да спечели симпатиите на голям кръг хора.Според специалистите от Tesla Motors, главният недостатък на колата е ограниченото пространство с което разполага. Поради тази причина, компанията ще конструира своя нов модел на базата на по-просторния Model S.Новата кола ще може да се похвали с няколко модификации, 2+2 места, достатъчно вътрешно пространство, изключителни динамични характеристики и разбира се 0 вредни емисии.Вариантът GT, според Tesla  ще бъде истински спортен модел, който ще разполага с четири места. Пространството отпред ще бъде с 10% по-щедро от това при Porsche 911, а багажното пространство ще предлага с поне 50% по-голям обем от този на немската спорна кола.Все още от компанията не споменават подробности за динамичните характеристики на колата, но стана ясно, че тя ще бъде достоен конкурент по мощност на Porsche 911 Turbo и ще разполага със задвижване към четирите колела.Новата Tesla Roadster ще видим най-рано през 2012 година.
Тагове:
fallback
  • #17
    Д Добрев ( преди 15 години )
    Браво! Подкрепям с две ръце всичко що е на ток и батерии!
  • #16
    Анонимен ( преди 15 години )
    това наистина е спортен убиец(не само на 911)-иконоичн,бърз,безшумен-тия 15000 оборота само с електрически двигател се постигат-но определено ще е много скъп-гледах го в топ гиър и доколкто запомних струваше 700 000 паунда...
  • #15
    Анонимен ( преди 15 години )
    Chrysler с план за електромобилBgNewsroom - 02 Юни 2009, 09:08Американският автоконцерн Chrysler представи план за разработването на електромобил пред Департамента по енергетика, информира Ройтерс.В проекта на стойност 448 млн. долара влиза и разработката на хибридни автомобили. Ако той бъде одобрен, Chrysler и Департаментът по енергетика ще участват с по $ 224 млн. в предприятието. В добавка Chrysler предвижда опция инвестицията да бъде увеличена с още $ 83 млн., ако Департаментът по енергетика одобри построяването на нов технологичен и производствен център в Мичигън, в който да се сглобяват електромобилите и хибридите.По план центърът трябва да започне да функционира през 2010 г., като производственият му капацитет ще бъде 20 000 возила годишно.
  • #14
    .............. ( преди 15 години )
    neznam za vas ama na men oborotomera mi pravi nai golqm vpe4atlenie
  • #13
    Анонимен ( преди 15 години )
    тесла не е означава това което си мислиш а е голям учен физик.голям смях...
  • #12
    D2 ( преди 15 години )
    А бе те Tesla нека първо изкарат нещо на пазара,щото май станаха и те 3D-фирмичка като немските "премиум" фирмички.
  • #11
    911 ( преди 15 години )
    eii toq site e pulen s porschemrazci.vurvete si izbivaite kompleksite na ne4iq druga glava ostavate Porsche namira:D
  • #10
    NANI ( преди 15 години )
    Леллеее,още един убиец на 911,вече са цяла армия убийци......само на хартия :D
  • #9
    Пешо ( преди 15 години )
    От пред на нищо не прилича...Porche в всеки случей
  • #8
    Иван ( преди 15 години )
    Хубава е, ама чак пък да е убиеца на Порше?!
fallback
Последни