fallback

Opel пусна обновена версия и на Corsa ecoFLEX

Opel представи нова версия на сегашното поколение на Corsa ecoFLEX.

Този автомобил е произведен на базата на модела с дизелов двигател с обем 1.3 литра. Максималната му мощност от 75 к.с. и максималният въртящ момент 170 Nm. остават непроменени с в сравнение с досегашната версия. Според производителите обаче, модернизираната Opel Corsa ecoFLEX вече има среден разход от 4 литра на 100 км, (4.1 литра при предишния модел), а вредните емисии СО2 от автомобила са 105 г/км, (109 г/км при досегашната Corsa ecoFLEX). Колата е с понижено собствено тегло с близо 45 кг, което е станало за сметка на олекотените джанти с размер 14 цола и специалните гуми. Цената на обновения Opel   Corsa  ecoFLEX в Европа ще започва от 12 800 евро.
Тагове:
fallback
  • #17
    D2 ( преди 15 години )
    Дизели се правят трудно.Като изкл. BMW,Mercedes и VW,кои други сами произвеждат дизели и са в час?PSA-освен за тях,те правят дизелите на Форд и Мазда.Голямата заблуда е,че Toyota сама се справя.Те е в тясна връзка с GM,по-точно Isuzu им прави дизелите,както и на Опел.Хонда са сами,и направих един мотор и заспаха.Така,че освен Фиат другите самостоятолни просизводители са Хюндай.Нормално е не всичко да е ок.
  • #16
    Анонимен ( преди 15 години )
    Какво да чета бре аз му казвам, че имам "директен поглед" и мнение за колата ти ми говориш какви тестове си чел. А 1.9 го сменят защото от Фиат пуснаха 1.6 Мултиджет за 120 коня версията и 2.0 за 165 коня и просто Опел се отказва да продава (а и с право) предишно поколение мотори, още повече че конкуренцията им (в лицето на фиат конкретно)имат нови. 1.3 все още не е подновен и продължава да се използва и от Опел,Сузики,Форд Ка, което доказва качеството му, а и печели двигател на годината за 2005
  • #15
    garo ( преди 15 години )
    Opel ще са по-добре,освен това ще си подобрят и имиджа,ако спрат да слагат каквото и да е от FIAT.
  • #14
    Jock ( преди 15 години )
    Че инфожрмацията по форумите е по-неточна и от тази на улицата. Във форумите пишат всякакви...
  • #13
    Cveti ( преди 15 години )
    Не е лоша, но новата Ibiza е по-готина. Супер е!
  • #12
    D2 ( преди 15 години )
    По тази причина Опел спряха да слагат 1.9 на Астра.Освен постоянните проблеми с него,харчи като бензинова кола.И не е информация от улицата.Имам опел и чета в немските и английски сайтове и форуми.А 1.3 дори е по-зле,той и не върви.Под 2000 об/мин направо го няма,трябва все на обороти да се държи.И истината е,че изобщо не е икономичен в Гранде Пунто.Който го твърди просто лъже.
  • #11
    D2 ( преди 15 години )
    Нищо подобно.Проблемите с 1.3 бяха свързани с механични дефекти в буталните болтове и мотовилките.А 1.9 след като отказа наълно в един тест,заради уж нетипичен проблем с колекторите,после тихомълком ги преработили.Но останали проблемите със задрали бутала в цилиндрите.Четете преди да пишете,смешно е!
  • #10
    Анонимен ( преди 15 години )
    Айде стига с тези митове и легенди от типа, чул съм братът на приятелката на на мойто гадже се оплакал. Ти карал ли си, имал ли си проблем с този мотор??? Имаше период миналата година на двигатели с фабричен дефект на 1.3 Мултиджет произведени в завода в Полша поради дефектирал елемент на един от под доставчиците(Фиат нямат директна вина за това).Карам Браво 1.9 Мултиджет 150 и двигателят е едно от предимствата на тази кола!Имам и директен поглед върху Линеа 1.3 и е страшно икономичен и надежден
  • #9
    момък ( преди 15 години )
    Да, щом твоето царско величие така е казало значи е така!
  • #8
    момък ( преди 15 години )
    Изобщо не е горзна, а просто нестандартна. Дори AutoBild я харесват, въпреки че те по принцип си хвалят немските возила.
fallback
Последни