fallback

Какво предлага Magna ако закупи Opel?

От канадско-австрийската фирма Magna International съобщиха някои подробности за своето предложение за закупуване на Opel.

Стана ясно, че ако те спечелят надпреварата ще вземат само 20% от собствеността на фирмата. Сегашният собственик на Opel,  General Motors ще запази 35%, толкова ще получат и руските фирми партньори на GM, кандидатстващи в алианс с Magna. Останалите 10% ще бъдат заделени за заетите в Opel.  С този план Magna се надява да получи помощ едновременно от немското правителство и от заетите в Opel, като казва, че ако се реализира никой от сегашните заети няма да бъде съкращаван. „Според нашата концепция немските заводи на фирмата се разглеждат като активи и ние ще запазим в тях максимално висока заетост”, каза един от шефовете на Magna Зигфрид Волф  (Siegfried Wolf) на брифинг в Берлин този уикенд. „В заводите на  Opel в Германия има много голямо know-how”, продължава Волф, но това което не казва е бъдещето на заводите на Opel в Англия и Белгия. Немското правителство настоява бъдещият собственик на  фирмата да няма право да затваря заводи в Германия. Това разбира се е политическа стъпка преди изборите през есента. Представители на немското правителство вече споделиха пред Reuters, че  предложението на Magna е предпочитано пред това на Fiat и белгийската банка RHJ. Причината за това предпочитание е обещанието да се запазят всички работни места в заводите на Opel в Германия. Все още обаче няма официално направен избор за купувача на Opel.
Тагове:
fallback
  • #11
    до Citroen C2 ( преди 15 години )
    То пък Опел гледам много ги яде ръждата. А ситроена ти някога излизал ли е от сервиза изобщо или смяташ да го държиш пред вас като паметник???
  • #10
    D2 ( преди 15 години )
    Не се обиждай,но ако си дал пари за такава кола си ***!Яко си се нашил!
  • #9
    D2 ( преди 15 години )
    Ти се шегуваш,нали?Защото за С2 и С3 не пише нищо хубаво,ако не знаеш.Заместника им щели да го правят изцяло нов,защото нищо не си струвало да се взаимства от С2 и С3,купища от проблеми и недомислици.Има списания,чети преди да пишеш смехурии.
  • #8
    Citroen C2 ( преди 15 години )
    Ситроен С2 не е ***, а е много добра и практична градска кола, доста по-добра от грозотиите на Пежо! И Ситроените не ръждясват като Опелите.
  • #7
    SDF ( преди 15 години )
    karai si frenskiq boklyk i ne mrazi opel :)
  • #6
    Лудория ( преди 15 години )
    Малко не по темата, но забележете как Германия иска да запази местата на хората и интересът към марката. Някъде да сте чули да казват - ще направим конкурс - който плати най-много и обещае най-много - той печели? Държавата щяла да направи избор! А в нашата мила татковина чрез конкурси за без пари и без да се пази интересът на държавата раздадоха държавните предприятия!
  • #5
    Citroen C2 ( преди 15 години )
    А защо някой трябва да купува Опел, защо не ги оставят в миналото?
  • #4
    Ванката ( преди 15 години )
    Според мен,ако Fiat купят OPEL марката не я виждам след 10 години!!!Но предпочитам Fiat да ги купят въпреки всичко!!!
  • #3
    Ивелин Къртаков ( преди 15 години )
    Фиат са номер 1
  • #2
    Д Добрев ( преди 15 години )
    В сравнение с "глобалните цели" на Фиат, това с Magna си е като приказка!
fallback
Последни