fallback

GM иска 30% от акциите на Fiat срещу Opel и Saab

General Motors иска да получи 30% от акциите на Fiat срещу своите европейски активи и някои южноамерикански заводи.

Италианската група изрази желание да закупи от GM марките Opel, Vauxhall и вероятно Saab, а също да получи част от заводите на американската група в Южна Америка. Според информация на агенция Reuters, засега Fiat е готов да заплати на GM само 10% от своите акции срещу споменатите активи на американците. Както вече стана известно, Fiat иска да създаде Световен автомобилен алианс, в който да влизат всички марки от група Fiat, обновеният Chrysler, а също Opel, Vauxhall и Saab. Ако това стане, Fiat ще възглави една от най-мощните автомобилни групи в света и ще бъде реална конкуренция на  групите Toyota и Volkswagen. Все още обаче преговорите за продажба на Opel на италианците не са завършили, като в момента немското правителство и GM проучват детайлно предложението на Fiat. Според коментари на експерти, искането на GM да получи 30% от акциите на Fiat срещу европейските му активи и някои заводи в Южна Америка е логично. В Европа марките влизащи в GM са на границата между загуби и печалби, като няма да бъде трудно да постигнат добри резултати в кратко време, докато заводите на GM в Южна Америка са определено печеливши и местния пазар има голям потенциал за бъдещо развитие.
Тагове:
fallback
  • #9
    316i ( преди 15 години )
    GM и FIAT-от хърбел на щърбел
  • #8
    fg ( преди 15 години )
    imat djip i to shto za djip e -takav s po golqm agal na izkachvane ot Range Rover 45 na 40 gradusa v polza na Fiat Panda,ne zabraviai i Fiat Sedici
  • #7
    SE__fan ( преди 15 години )
    ФИАТ са водещ аввтомобилен производител, с непрекъснато развиващи се технологии И ВСЕ ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ НАЙ-ОБИКНОВЕН ДЖИП
  • #6
    до Точно пък Фиат ( преди 15 години )
    Те гоуфовете не са картонени, нали ;)Все не мога да се начудя на промитите български кратуни, величаещи немските возила.ФИАТ са ВОДЕЩ автомобилен призводител. Постоянно развиват своите технологии и вкарват нови. За справка - първият CommonRail, след това MultiJet, а за бензиновите двигатели - първо променливото газоразпределение, след това новите MultiAir!!!А от Опелите какво ново? - Грънци...Аман от компетентни!
  • #5
    Р ( преди 15 години )
    Абсолютно неприемливо ГМ да притежава нещо от ФИАТ.ГМ е потъващ гигант и само може да навреди на ФИАТ които все още се задържа на повърхноста.Смятам ,че е прекалено нагло при положение ,че ГМ иска да се отърве от баласта (Опел и Сааб) да поставя условия и да иска каквото и да е друго освен кинти от ФИАТ.Просто виждат ,че ако Фиат придобие ОПЕЛ и ще се превърне в един от най силните концерни на пазара и ГМ иска хапка от големия паи..
  • #4
    Точно пък Фиат ( преди 15 години )
    Час по скоро ГМ да отделят Опел като самостоятелна германска фирма. Фиат да го д*хат! Най-големите смешници тръгнали да въртят бизнес! Картоненото Типо единствен конкурент на трабанта!
  • #3
    187 ( преди 15 години )
    Nizmo - Фиат искат компаниите не заради марките, а заради заводите
  • #2
    nizmo ( преди 15 години )
    определено за фиат е по добре да не се занимава с фалирали фирмички и да гледа себе си
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Хмм, това е много интересно: или ще потънат с гръм и трясък или ще избият рибата...
fallback
Последни