fallback

GM иска 30% от акциите на Fiat срещу Opel и Saab

General Motors иска да получи 30% от акциите на Fiat срещу своите европейски активи и някои южноамерикански заводи.

Италианската група изрази желание да закупи от GM марките Opel, Vauxhall и вероятно Saab, а също да получи част от заводите на американската група в Южна Америка. Според информация на агенция Reuters, засега Fiat е готов да заплати на GM само 10% от своите акции срещу споменатите активи на американците. Както вече стана известно, Fiat иска да създаде Световен автомобилен алианс, в който да влизат всички марки от група Fiat, обновеният Chrysler, а също Opel, Vauxhall и Saab. Ако това стане, Fiat ще възглави една от най-мощните автомобилни групи в света и ще бъде реална конкуренция на  групите Toyota и Volkswagen. Все още обаче преговорите за продажба на Opel на италианците не са завършили, като в момента немското правителство и GM проучват детайлно предложението на Fiat. Според коментари на експерти, искането на GM да получи 30% от акциите на Fiat срещу европейските му активи и някои заводи в Южна Америка е логично. В Европа марките влизащи в GM са на границата между загуби и печалби, като няма да бъде трудно да постигнат добри резултати в кратко време, докато заводите на GM в Южна Америка са определено печеливши и местния пазар има голям потенциал за бъдещо развитие.
Тагове:
fallback
  • #29
    Анонимен ( преди 15 години )
    Само ОПЕЛ!!! :D
  • #28
    Kak4eto ( преди 15 години )
    При условие, че все повече коли се произвеждат в разни държавни на кънда мънда заради евтината работна ръка за какво качество говорим??? Аз имам дърт Фиат на 11 години, пали дори и при минус 15 градуса, а не както казаха по новните, че итал.коли не палели при -2 ;-) Ремонтите ми по него започнаха чак след 3тата година от както го купих (втора ръка);-)Всяка марка си има фенове, всяка кола си има кусури. А недай си боже да опреш до майстори...
  • #27
    316i ( преди 15 години )
    Каквото и да говорите,истината е,че FIAT и Alfa произвеждат само трошки.
  • #26
    5 за 4 ( преди 15 години )
    Недей говори така на баща си ве ***
  • #25
    До Палячото ( преди 15 години )
    Момко ти като се лекуаш в психиатрията да не мислиш че цял свят е така като теб с елементарно съществуване.Не неми се ходи кадето ходиш ти в психиатрията.Явно е че там е за теб след като имаш видения че аз си сменям ника. Незнам ТОЙ ли си? ТЯ ли си? или може би си ТО същество с неопределен пол.
  • #24
    Анонимен ( преди 15 години )
    Това,че Опел фалират не означава,че са лоши коли.Просто правят прекалено качествени автомобили за цената си и от там губят само и единствено те.А за нас потребителите остава само удоволсвието да се наслаждаваме на хубавите опели... САМО ОПЕЛ!! :D В кръга на шегата разбира се ;)
  • #23
    палячооооо ( преди 15 години )
    *** да се лекуваш в психиатрията коплексар!Още колко ника ще смениш?
  • #22
    bmw-fiat-ford ( преди 15 години )
    Хубавите марки, които всички харесват (но не всички си признават това) са три - премиум марката BMW и по-масовите Форд и Фиат. Това са марките на народа!
  • #21
    до палячото ( преди 15 години )
    Много сме силни сме , глупчо глупав едно ме радва че си се оприличил с името си . Ласкави коментари за Фиат тепъва ще слушаш още много , докато те излекуваме от треската която те тресе.Хайде качвай се на гоулфчето и бегай на светофара да избиваш комплекси
  • #20
    палячоооо ( преди 15 години )
    Един пише ласкави коментари за Фиат и си гласува сам! Болен мозък! *** да се лекуваш!
fallback
Последни