fallback

Ford Fusion Hybrid измина с един резервоар 2326 км

Хибридният седан Ford Fusion Hybrid постави нов световен рекорд по преход с един резервоар, за автомобили с бензинов двигател.

В официално съобщение на фирмата се казва , че с един резервоар гориво колата е изминала 2326 км, което прави среден разход от 2.88 литра на 100 км. Рекордът е поставен със серийна версия на Ford Fusion Hybrid, който е бил управляван от състезателя от серия NASCAR, Карл Едуардс. Колата е стартирала на 25 април от  Маунт-Върнън и за 69 часа е достигнал до Вашингтон. За да постигне максимална ефективност, пилотът е поддържал постоянна скорост, спирал е плавно, ускорявал без рязко натискане на педала за газ. По време на целия път прозорците са били затворени и не е бил ползван климатик. Така е било изминато разстояние повече от два пъти по-дълго от официално давания пробег с един резервоар за този модел.
Тагове:
fallback
  • #32
    Striker ( преди 15 години )
    тройката и це-класата са пълен ***.Никой не ги бръсне....
  • #31
    b.d.s. ( преди 15 години )
    бахта у ***, кое мондео изпреварва тройката и це-класата е мурук.
  • #30
    kanev ( преди 15 години )
    2.9/100 е доста преувеличено,още повече ако е по показнията на компютъра.Сложи половин литър отгоре и ще е по-реално.
  • #29
    -- ( преди 15 години )
    И аз съм постигал 2.9/100 с моя дизел и то без кой знае какви усилия. Ако го се постарая ще го смъкна още някоя друга десета. Засега хибридите едва настигат дизелите на извънградско.
  • #28
    Massimiliano Varrese ( преди 15 години )
    Беше ми приятно, но напускам форума. Не искам да си пропилявам младостта като се занимавам с форуми. Предпочитам да запазя оптимизма, детското в душата и вярата в доброто у хората и света. А тук няма как да стане.
  • #27
    Варненец ( преди 15 години )
    Че ти да не си въшлив селянин?От кога селяните имат компютри?Отиди да издоиш кравата, моля ти се, че аз във Варна пия твоето мляко? Да бе да, пия вносно мляко. Твоята крава дава гадно мляко.
  • #26
    Propan_Butan ( преди 15 години )
    Абе много големи граждани станахте всички бре. То не бе комплекси, то не бе чудо. Убеден съм, че в магазините като ви върнат жълти стотинки и вие пренебрежително ги побутвате, защото сте много големи граждани и баровци. ***!!!
  • #25
    mondeo ( преди 15 години )
    На газ карат селяните,пичовете карат нови дизели.
  • #24
    BetterStriker ( преди 15 години )
    Не е грозно, но не е и красиво. Има много нестандартен дизайн, прекалено даже. А този Фюжън е по-хубав!
  • #23
    Striker ( преди 15 години )
    ХАхахах! Пич, ако новото Мондео е "грозен ***", това или означава, че нищо не разбираш(най-верочтно) или просто бмш, ауди и тн. са кочини за теб...Просто щото мондеото изпреварва 3-ката и цетката като динамика, возия и най-вече ЦЕНА!!!
fallback
Последни