fallback

Пресъздават Mercedes-Benz 300 SL

Известно е, че Mercedes-Benz прави последните приготовления за пускане на пазара на новия SLS AMG Gullwing.

Колата е идеологически наследник на легендарния  300SL Gullwing. Същевременно  Артуро Алонсо (Arturo Alonso) и неговия тим, (станали известни с Проекта Bentley S), обявиха за създаването на модерна версия на оригиналния 300SL. Този автомобил ще бъде с дизайна на оригинала, но с изцяло сменена техника и от съвременни материали. В САЩ този автомобил ще бъде разпространяван от фирмата  „Gullwing America" и именно тя разпространи първите информации за него. Дизайнът ще бъде направен на базата на пресъздаден модел от Hoope, Gullwing-AG в Германия. Каросерията на новия 300SL ще бъде произведена от фибростъкло усилено с алуминиеви елементи. Шасито ще бъде от специална стомана (RHS steel). Автомобилът е с независимо окачване, което ще може да се регулира. Спирачките са дискови, джантите са с размер 17 цола от AMG, гумите 235/45 R17 Continental Sport Contact. Двигателят е на  Mercedes-Benz V8  с обем 5.5 литра. Той ще се комбинира с механична скоростна кутия с шест предавки. При версията 300SL Panamericana, двигателят V8 ще предлага 370 к.с. мощност и максимален въртящ момент от 530Nm. През 2010 г. автомобилът ще бъде предлаган и с новия V6 на Mercedes с мощност 320 к.с. и максимален въртящ момент 360Nm. Фирмата съобщи, че моделът ще бъде със сребърен цвят със сини ленти на калниците. Ще има и вариант в бял цвят с червени ленти, както и изцяло оцветен в черно или бяло вариант.  Интериорът е с червен кожен салон, като таблото е идентично с това на оригиналния  300SL. 
Тагове:
fallback
  • #6
    хмt ( преди 15 години )
    И кой беше ти че ще казваш как да пиша бе ***!
  • #5
    хмt ( преди 15 години )
    Абе селянин,вземи прочети какво е реверанс и тогава си мъчи кратуната проста!Не си оригинален,това 10 минути мисли как да го напишеш!Намери и какво revert тогава пиши,а и като те е срам че си българин айде...билетчето и да те няма!
  • #4
    Triforce ( преди 15 години )
    "Страхотен реверанс към една легенда:)" Аман от неграмотни хора, които обожават глупавите чуждици. Какво е РЕВЕРАНС? Да не би да идва от REVERT? А български вариант на думата няма ли? ... Срам ме е, че съм българин, с такива сънародници като теб!
  • #3
    kozaria ( преди 15 години )
    e kak niama 6tom "cпирачките са дискови"
  • #2
    хмt ( преди 15 години )
    Страхотен реверанс към една легенда:)
  • #1
    Niki ( преди 15 години )
    E kak chovek da ne e fen na Mercedes :)))))))))
fallback
Последни