fallback

Пресъздават Mercedes-Benz 300 SL

Известно е, че Mercedes-Benz прави последните приготовления за пускане на пазара на новия SLS AMG Gullwing.

Колата е идеологически наследник на легендарния  300SL Gullwing. Същевременно  Артуро Алонсо (Arturo Alonso) и неговия тим, (станали известни с Проекта Bentley S), обявиха за създаването на модерна версия на оригиналния 300SL. Този автомобил ще бъде с дизайна на оригинала, но с изцяло сменена техника и от съвременни материали. В САЩ този автомобил ще бъде разпространяван от фирмата  „Gullwing America" и именно тя разпространи първите информации за него. Дизайнът ще бъде направен на базата на пресъздаден модел от Hoope, Gullwing-AG в Германия. Каросерията на новия 300SL ще бъде произведена от фибростъкло усилено с алуминиеви елементи. Шасито ще бъде от специална стомана (RHS steel). Автомобилът е с независимо окачване, което ще може да се регулира. Спирачките са дискови, джантите са с размер 17 цола от AMG, гумите 235/45 R17 Continental Sport Contact. Двигателят е на  Mercedes-Benz V8  с обем 5.5 литра. Той ще се комбинира с механична скоростна кутия с шест предавки. При версията 300SL Panamericana, двигателят V8 ще предлага 370 к.с. мощност и максимален въртящ момент от 530Nm. През 2010 г. автомобилът ще бъде предлаган и с новия V6 на Mercedes с мощност 320 к.с. и максимален въртящ момент 360Nm. Фирмата съобщи, че моделът ще бъде със сребърен цвят със сини ленти на калниците. Ще има и вариант в бял цвят с червени ленти, както и изцяло оцветен в черно или бяло вариант.  Интериорът е с червен кожен салон, като таблото е идентично с това на оригиналния  300SL. 
Тагове:
fallback
  • #26
    vw ( преди 15 години )
    Да де,именно това е статията за кошниците,хи,хи,хи...:))))
  • #25
    MaSter^PAIN ( преди 15 години )
    Само да уточня това е статия за Mercedes-Benz 300 SL, какви са тия "bmw" ли бяха или там нещо си !? П.С.За кошници, к.у.рници и други подобни си има съответните форуми !!!!!!!!!!!!
  • #24
    razbira4 ( преди 15 години )
    brei,golyama grozotiya,vpro4em kakto vsi4ko nemsko
  • #23
    so-so ( преди 15 години )
    Поредната напълно безмислена новина!
  • #22
    n7 ( преди 15 години )
    благодаря за инфор. братголям фен на Mercedes
  • #21
    Rado ( преди 15 години )
    1во BMW е създадена 1916г., след като RappMW не успява да се задържи и се основава BMW (Karl Friedrich Rapp e основателя на компанията), с идеята да прави мотоциклети но след 1вата световна война е принудена да прави самолетни двигатели.2ро 1вият мотоциклет е R32 излязъл 1923г. а през 1928г излиза и първият автомобил Dixi 3/15 PS - колата която белеши началото на колите BMW. Научете малко история преди да пишете без да знаете! А за Мерцедеса не ми харесва, предпочитам оригинала!
  • #20
    sparrow ( преди 15 години )
    Darven hot-rot
  • #19
    kozaria ( преди 15 години )
    na wikipedia viarvat samo spetsove det si misliat 4e google e edinstvenata tarsa4ka...
  • #18
    Gotiniq ( преди 15 години )
    Кой изобщо вярво на Wikipedia вече?
  • #17
    бай Кольо Ръждата ( преди 15 години )
    Абе аз и на това на картинките не бих се разсърдил. Не съм особен почитател на тази марка, но такива автомобили са отвъд марките.
fallback
Последни