fallback

Резултатите от първото тримесечие на годината не са никак добри за Toyota.

Продажбите на фирмата са се снижили с 27% до 1.767 милиона автомобили.

Както съобщава агенция Reuters, без участието на двете дъщерни фирми, Hino (камиони и автобуси) и Daihatsu (миниавтомобили), продажбите на моделите на  Toyota са паднали още повече – с 28%. Производството на автомобили в заводите на Toyota за същия период е падвало почти два пъти – с 45%. Според анализите най-голям е спада на продажбите на Toyota в САЩ и Япония. Това са ключовите пазари за японската фирма, която за миналата година беше производител номер едно в света, като изпревари General Motors, заемал тази позиция през последните 77 години. Може да се окаже, че царуването на Toyota e било доста кратко, защото през тази година номер едно в света може да стане Volkswagen. След първото тримесечие VW изостава от Toyota само с 363 хиляди автомобили, докато през миналата година разликата е била три пъти по-голяма. При това пада при VW през първите три месеца на годината е само с 11% благодарение на ръст на пазари като тези в Китай, Германия и Бразилия.
Тагове:
fallback
  • #21
    E46 Compact ( преди 15 години )
    Много добър пример си какво представляват VW-феновете,хи,хи,хи..... само не спирай,цял офис се кефим.Помогна на много хора да се отвратят от тази селска фирма VW,благодарение на теб,давай,давай,хи,хи,хи....:))))
  • #20
    E46 Compact ( преди 15 години )
    По известен съм с прякора Педю! Иначе в училището за бавноразвиващи всички са ме е*али, дори и пръчките на даскалите са ме обладавали.
  • #19
    E46 Compact ( преди 15 години )
    Аз съм най-тъпия човек на планетата. Мога да са хвана на бас ,че по-*** от мен няма! Аре ве хващаме ли се на бас?
  • #18
    E46 Compact ( преди 15 години )
    Аз съм *** и ***. По *** от мене няма в този форум.
  • #17
    mompact ( преди 15 години )
    compact kaji si obi4a6 li da go poema6 v kakaovata dolina?
  • #16
    E46 Compact ( преди 15 години )
    VW - THE NEW KING ... OF THE MUD..:)))))
  • #15
    E46 Compact ( преди 15 години )
    Ехааа,като не ти отърва няма да гледаш какво се кара в USA!Ейде ще ви ,,.... таковам селския манталитет!
  • #14
    n7 ( преди 15 години )
    VW- THE NEW KING
  • #13
    gogo ( преди 15 години )
    aide pak toia compact, toia e golem sme6nik na sekade mu 4etem govnata, ubauuu be nai golemia si i nai umnia, are sapri 4e na vsi4ki ni pisna. razhodi se pii edno kafe stiga kibi4i
  • #12
    e36 ( преди 15 години )
    и аз съм бил там няколко пъти. Случайно не ти ли направи впечатление че много негрочи карат БМВ???? И къкво ми говориш за USA. Това база за сравнение ли е? Знаеш ли колко американски коли съм карал там. И всичките бяха ***. Това какво се кара в USA въобще не трябва нищо да ти говори.
fallback
Последни