fallback

Все пак кой кого купува?

Битката за контрол над групата Volkswagen продължава с пълна сила, но сега е на път да приеме неочаквана посока.

VW има намерение да направи опит да закупи  Porsche AG, което ще намали рязко задлъжнялостта на холдинга Porsche SE. Ако това се реализира, би представлявало невероятен обрат, след като преди около три години Porsche започна похода си за закупуване на VW. Наскоро стана ясно, че Porsche има нетни дългове от 9 милиарда евро. Говорител на  Porsche заявява пред Financial Times, че във фирмата не са били наясно с амбициите на VW, и че те ще платят дължимите по дълговете си лихви за тази година само от дивидентите които ще получат (280 млн. евро) от  VW. Печалбата на Porsche за тази година ще бъде достатъчна за да се платят вноските по главницата на дълговете, казва говорителят. Porsche натрупа и доста печалба от придобитите акции на VW през последните години, но за фирмата е проблем да получи кешова наличност срещу тези акции и печалбите са по-скоро само на хартия.  
Тагове:
fallback
  • #20
    SE_fan ( преди 15 години )
    ПРОДАЖБИТЕ НА AUDI И PORSCHE РАСТАТ ПО ВРЕМЕ НА СВЕТОВНА ФИНАНСОВА КРИЗА. ЛАМБО И БУГАТИ ПРИЕМАТ ПОРЪЧКИ ЗА СЛЕД 2 И 3 ГОДИНИ, ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА. КАКВО СЕ СЛУЧВА С bmw ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ??? РАЗБРАХ ЧЕ ТЪРСЯТ НОВИ ПАРЦЕЛИ КОИТО ДА ПРЕВЪРНАТ ПАРКИНГИ ЗА ЗАСТОЯВАЩИТЕ СИ ПООСТАРЕЛИ АБТОМОБИЛИ
  • #19
    e36 ( преди 15 години )
    аз дори съм сигурен, че той няма дори е46. Просто така е написал. Бас ловя, че до сега се е возил само каруца с магаре
  • #18
    ghjghj ( преди 15 години )
    Когато един човек го е яд ,че си е купил *** и грозна марка, която обаче в неговата глава е изглеждала много луксозна и мутренска и в един момент е разбрал ,че се е прекарал и ,че Сузане Клатен го е изклатила и всички казват ,че колата е грозна и не става, освен това коншнурентната марка е 100 пъти по-хубава и почва да го е яд и като няма какво да каже почва да си имисля. Браво на QWERTY ,че му го доказа за Ламбото. E46Тъп си пич,направо се самоубий,че те чака тежък живот с тази липса на мозък
  • #17
    e36 ( преди 15 години )
    E46 Compact е най-големия *** на света
  • #16
    E46 Compact ( преди 15 години )
    А бе,***,и от 9 кладенеца вода да вадиш,VW и другите мизерни фирмички около нея,ще си останат втора и трета класа ниско бюджетни изпълнения,за бедняците на запад.Там си го знаят,само простите селски парчета от БГ не могат да го проумеят,защото до толкова им стига акъла,и защото са тънък джоб за нещо истинско.А ти си ***!Приеми го,и бъди щастлив..:)))
  • #15
    qwerty ( преди 15 години )
    първия банкрут на фирмата през 1978 година.През 1987 година компанията е закупена от Chrysler Corporation. През 1994 Chrysler Corporation е принуден да продаде Ламборгини на индонезийска инвестиционна група управлавана от Томи Сухарто, причината е финансово затруднение. След като Ламборгини фалира за втори път през 1998 година. Тогава купувач се явява Audi AG, който е и настоящ собственик. В момента Ламборджини от както са в Ауди са на върха с моделите Мурсиелаго и Галярдо.
  • #14
    qwerty ( преди 15 години )
    Както виждам освен *** си и безмозъчен , много ми е било чудно винаги как най-големите *** тук никога не проверяват инфо а винаги пишат лъжи ей така сякаш ,за да си повярват сами, сякаш това ги успокоява ,че не са толкова ***.. Само ,че истината е друга и вие винаги излизате *** на края ,защото ви мързи и да мислите и да проверявате. Ламборджини фалира 2 пъти преди да ги купи Ауди и в момента са на гребена на вълната ето ти инфо проста главо:
  • #13
    E46 Compact ( преди 15 години )
    дрън,дръ,дрън!Селска марка със съответните клиенти.Огледай се само кой кара VW,без коментар... до там!Audi изпаднаха в безизходица с тъпите дизайни,и никаква идея на къде да се развиват,и изобщо ще ги има ли!Така,че хайде да не ме занимаваш с фирмата със селския имидж и китайското качество!Селяни...
  • #12
    ghjghj ( преди 15 години )
    Ей селооо цял свят разбраха ,че БМВ вече са изостанали от Ауди, само псевдо *** ,които ги е яд ,че 50 годишната стара-мома Сузане Клатен(собственичката на БМВ) ги е изклатила. То още като видиш собственика и може да ти стане ясна и марката. Тая който не я е хванал той не я е ..ал за пари!! Тая толкова пари е дала за любовници ,които я изнудват със записи на скрита камера с дъртото и противно тяло и тя плаща от парите, които балъци като теб ,плащат за БМВ.
  • #11
    E46 Compact ( преди 15 години )
    По-добре не споменавай Ламборджини,защото от както е при VW си загуби клиентите.Нормално е,квалитетна марка купена от селяни!
fallback
Последни