fallback

Производството на Audi Q3 започва от 2011 в Испания

Шефът на Audi, Рупърт Стадлер съобщи днес, че от 2011 г. ще започне производството на новия компактен кросоувър Q3.

От неговото изявление стана ясно, че Audi Q3 ще се произвежда в завода на Seat в Марторел, Испания. Стадлер съобщи, че инвестициите за подготовка на новата производствена линия ще са около 300 милиона евро, а на година ще бъдат произвеждани по около 80 хиляди автомобила Q3. Вече се знае, че дизайнът на новия кросоувър ще бъде в стила на концепцията Audi Cross Coupe Quattro, за първи път представена на автомобилния салон в Шанхай през 2007 г. Колата ще бъде произвеждана на платформата на Volkswagen Tiguan и ще има предаване на движението към четирите колела. Ще се предлага с двулитрови бензинови турбодвигатели с мощност от 170 до 200 к.с и с дизелови агрегати с мощност от 140 до 170 к.с. Ще може да се избира между механична, автоматична и роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Audi Q3 ще бъде третия и най-малък засега от серията „Q”. Първите два са Q5 произвеждан в Германия и Q7 произвеждан в Словакия. В същото изявление на Рупърт Стадлер се потвърждава и производството от 2011 г. на компактния хечбек А1. Колата ще бъде главен съперник на Mini и ще се прави с три и с пет врати. Двигателите за нея ще бъдат бензинови и дизелови с обем от 1.2 до 2.0 литра.  
Тагове:
fallback
  • #17
    congenintal idiot bg ( преди 15 години )
    2011 Audi Q3 Prices: As mentioned, the Q3 should cost a bit less than its Q5 running mate, which we think will run in the $40,000-$50,000 range, depending on equipment. Audi hasn't yet released final U.S. pricing for Q5, but our guesstimate suggests the Q3 might open at around $36,000 and top out in the mid-40s. But don't hold us to that. Markets and commodity prices are obviously moving in strange and unexpected ways, so actual pricing for both vehicles could differ--and probably will.
  • #16
    y96 ( преди 15 години )
    Няма да е лоша,ама и цената и ще е висока
  • #15
    fifilota ( преди 15 години )
    До байбуй:Не е важно колко ще тежи, а важното е къде ще я навреш да я паркираш в града. Също така тази *** има решетка като на камион.
  • #14
    chavv ( преди 15 години )
    пич, Ауди прават едни от най-хубавите леки коли, но като си затваряш очите, когато прават нещо грозно не им помагаш.
  • #13
    БайХйуй ( преди 15 години )
    Ква джипка, ква уазка те гони, па те гази, малеле!! ИИИххуУУ.Това ще тежи по-малко от голф или а3 ка бе...
  • #12
    555 ( преди 15 години )
    Това е голата грозна е баба ти.
  • #11
    E46 Compact ( преди 15 години )
    BMW E46 Compact RULSSSSS!!!!!!!
  • #10
    Дано фалират! ( преди 15 години )
    Аз не знам кой ще си купи джипка при постоянно покачващите се цени на горивата? Само фалита ще оправи такива самозабравили се компании като BMW, Audi и други, които ни заливат с ужасни джипове, кросоувъри и SUV, които харчат твърде много и не стават за града. Да не говорим, че джип BMW не е истинско BMW, нито пък онази скапана 1-ва серия.
  • #9
    E46 Compact ( преди 15 години )
    BMW E46 Compact обезмисля тази простотия
  • #8
    caruzu ( преди 15 години )
    Едно Ауди произвеждано в Испания неможе и няма да бъде никакво Ауди/made in germany.Само за сведение испанците като манталитет са близо до нас българите, кво ще рече това ли ами докато върви поточната линия те ще си бъркат в носа, чакай после качествен автомобил то Seat да не е мнаго хубав автомобил.
fallback
Последни