fallback

ADAC публикува статистиката за надеждност 2009

Всяка година немският автомобилен клуб класира колите, според броя на откритите повреди.

Таблицата показва колко често се е налагало на автомобилите произведени между 2003 и 2008 години да престоят в сервиз. Числата показват броя на повредите на 1000 автомобила от един и същи тип и с еднаква година на производство. Статистиката е базирана на модели, произвеждани най-малко три години без принципни (съществени) промени и които са продадени най-малко в 10 хиляди екземпляра годишно на пазара в Германия. Ако продажбите на даден модел паднат за дадена година до под 7500 екземпляра, то съответната година не присъства в таблицата. Може да се ориентирате и по цвета - колкото по-зелено толкова по-надежден е автомобилът. В таблицата за най-малките ясно се вижда, че Audi A2 е най-надежден (най-често развалящите се са най-отгоре). Изненадващо (за някой) Fiat Panda е в първата тройка.При средния клас най-надежден е Mercedes C, докато най-зле се представя Mondeo.В останалите категории изненадващо (за някои) може би е първото място на Citroen при вановете. Вижда се, че Audi има три първи места, BMW - 2, Mercedes, VW и Citroen по 1. 
Тагове:
fallback
  • #65
    yo ( преди 14 години )
    i az kvo da napraq ve, da ne mislish 4e nqkoi go e*e
  • #64
    ts ( преди 14 години )
    пхахаха начи си некъф пловдивски ***
  • #63
    До y96 ( преди 15 години )
    От кога идиотчета, родени 1996-та използват интернет? Това не ти е детска градина. ***!
  • #62
    y96 ( преди 15 години )
    един същи *** драска тук под различни имена,изклчително досаден!Този сайт вече не ме интересува
  • #61
    Фифи ( преди 15 години )
    АКО ТРЯБВА ДА СМЕ ЧЕСТНИ НАЙ-ГРОЗНИТЕ BMW НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА СА ЕДИНИЦАТА (1-ВА СЕРИЯ, ПОЗНАТА КАТО ГЕЙМОБИЛА) И 7-ЦАТА 2002-2006. ВТОРАТА ДАЖЕ БЕШЕ В СПИСЪКА НА 50-ТЕ НАЙ-ЛОШИ КОЛИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!Хубаво, че изгониха оня дизайнер, който нарисува тези кочини!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #60
    ДО 555 ( преди 15 години )
    ЕЙ П*ДЕРАС НЕЩАСТЕН, АЗ НЕ СЪМ ПОКЛОНKИК НА BMW КОМПАКТ ВЕ П*ДАЛ ГАДЕН! АЗ ХАРЕСВАМ САМО ФОЛКСВАГЕН ГОЛФ, РАЗБРА ЛИ МЕ! И ЖИВЕЯ В ТРАКИЯ, НЕ СЪМ СЕЛЯНИН КАТО ТЕБ! ТЕЛЕНЕ НЕЩАСТНО!
  • #59
    555 ( преди 15 години )
    Во истина воскресе!Не се притеснявай,тук има само един ***,с нулево възпитание,поклонника на Е46 компакт.Аз дори не го чета.Избягвам да комуникирам с хора от най-долната социално-битова прослойка.Долна,като възпитание и манталитет.
  • #58
    niko ( преди 15 години )
    Христос Воскресе... поне днес недейте да говорите такива неща, поне днес
  • #57
    xantia ( преди 15 години )
    Карам само "лимони" и съм доволен от класацията.
  • #56
    До ON ( преди 15 години )
    Връща се ако не се занимаваш с клетви, а аз се занимавам!ТИ СИ ***! ДАНО ИЗКОЛЯТ ЦЕЛИЯ ТИ ГРАД ТУРЦИТЕ!
fallback
Последни