fallback

Това ще бъде годината на Jaguar XJ

За новия Jaguar XJ се говори отдавна. От тези образи на автомобила можем да разберем защо той е очакван толкова нетърпеливо.

От Jaguar описват новия XJ като един от най-радикалните модели създавани някога от фирмата. Световната премиера на Jaguar XJ ще бъде през юли и се очаква той да бъде съперник на Mercedes S-Class и BMW 7. Наред с динамичната и привлекателна каросерия XJ ще има футуристичен интериор. Стилната предница на колата е с нови, по-големи отвори за въздух, радиаторна решетка е с форма взета от самолетостроенето, фаровете са с нова форма. Силуетът на покрива е като на купе и се спуска плавно към багажника. Стоповете са с интересна форма и придават привлекателен вид на задната част на колата. В стила на задната част има нещо от купето XK.  В интериора има много от нещата които видяхме при XF, кръглия въртящ се бутон за настройки разположен на централната конзола, нов голям дисплей, отговарящ на допир и др. Двигателите ще бъдат няколко, като на върха ще е новият V8 с обем 5.0  и директно впръскване на горивото, който вече се монтира на XF. Той ще предлага мощност от 385 к.с. При флагмана XJR мощността му обаче ще достигне 503 к.с., като ще се цели съперничество с Audi S8 и Mercedes S63 AMG. Този автомобил ще ускорява от място до 100 км/час за 5 секунди и ще има максимална скорост 250 км/час. Сред останалите двигатели да споменем и новия би-турбо дизелов агрегат с обем 3.0 литра и мощност 271 к.с. за който се очаква да бъде най-продаван с бъдещия XJ. При него се очаква средния разход да бъде под 7 литра. Всички двигатели ще се комбинират с автоматична скоростна кутия с шест степени. След като бъде показан официално през юли, първото публично участие на новия Jaguar  XJ ще бъде през септември на автомобилния салон във Франкфурт, а продажбите в Европа ще започнат още преди края на тази година.
Тагове:
fallback
  • #18
    ВИЕ СТЕ ВЪШЛЬОВЦИ ( преди 15 години )
    КОШАРА? Май не помниш времето преди 89-та, когато дори Опел се смятал за луксозна кола? Да, внасяли са съветските ***, които и чисто нови не са отговаряли на никакви изисквания за икономичност, екологичност и безопастност. Сега поне човек си купува западна кола, стига да има пари. Но много хора забравиха, че тогава са нямали избор и Опелите са им се стрували връх на сладоледа, а сега смятаме Опел за куча марка едва ли не! ПАМЕТТА ВИ Е КРАТКА! МНОГО СТЕ СЕ РАЗГЛЕЗИЛИ ЗА КОЛИ! СЕЛЯНИ!
  • #17
    някой си ( преди 15 години )
    Да,компютърни образи са,но ми изглеждат доста завършени.А,както чуваме вече,премиерата му наближава и е много вероятно тези образи да не са направени от "някой",а по скоро от вътрешен човек на фирмата.Уж,че била изтекла информация,снимки и т.н. . . .,а всъщност е проучване на пазара,как ще се възприеме.Това е стара изпитана тактика.
  • #16
    daktylos ( преди 15 години )
    Наистина предница прилича на тази на Mondeo или по-скоро на Focus и въобще Jaguar взеха да се дънят що се отнася до предници (особено при XF). Специално този емблематичен за компанията модел трябваше да си остане с четирите фара.
  • #15
    pesho ( преди 15 години )
    Не са монтаж. Това са компютърни образи (както и пише в статията, не снимки или монтаж)и истината може да е мвого далеч от това което се вижда. Според шпионските снимки и обясненията, някой си е поиграл с компютъра и е направил този Jag, но това може съвсем да не е новия XJ. А и Jaguar не е автомобил за харесване и притежаване на всеки. Той е специфичен и за хора с по-различен вкус от масовите любители на немското....
  • #14
    Jaguar sales ( преди 15 години )
    тези снимки са МОНТАЖ - още никой не знае как ще изглежда автомобила. Премиерата му ще е в края на годината. Повярвайте ми- аз продавам тези невероятни коли.
  • #13
    fulev ( преди 15 години )
    леле майко мила, не съм виждъл досега фирма толкова да се стреми да си развали реномето. яГУАР стана Мондео....боже боже
  • #12
    delta ( преди 15 години )
    ne vi li prili4a na Mondeo ... hah
  • #11
    b.d.s. ( преди 15 години )
    Bahti kurnika det sa q naprajli taq baraka. 6te byde naj-neprodawaniq biznes klas.
  • #10
    mangal ( преди 15 години )
    ние *** на Балгариа харесвъме само Мерцедес и беемвето и аудито- подкрипети нас.
  • #9
    someone ( преди 15 години )
    na men puk prednicata mi prili4a na novata S-klasa, pone po farovete. ina4e dizaina ne e spolu4liv pone spored men, no jaguar si ima klienti. tazi kola ne se kupuva zaradi dizaina a zaradi markata jaguar. ina4e dizaina ot godini ne e nisht osobeno. osven XK drugoto ne stava...
fallback
Последни