fallback

АвтоВАЗ обнови Lada 4x4

През май стартира пилотното серийно производство на обновената Lada 4x4 (бившата Нива).

Както пише вестникът от град Толиати  „Семь Верст”, първите серийни автомобили от обновения модел на Lada ще бъдат готови през юли. Външно обновената Нива няма да се отличава много от досегашната.  Промени ще има в предната маска, страничните стъкла ще са по-големи. В интериора ще видим таблото от Самара 2 с указател за външната температура. Задната седалка ще се сгъва по нов начин и ще има възможност за монтаж на детска седалка тип Isofix. Техническите промени ще бъдат повече. Lada 4x4 ще има нов съединител от Chevrolet Niva, нова ще бъде спирачната система, нов ще е кардана, като вибрациите от трансмисията ще бъдат значително по-ниски. Моторния отсек на колата ще бъде допълнително изолиран от шум. Променена е геометрията на окачването, което прави колата по-комфортна и по-добре управляема. Все още не е известна цената на обновената Нива. Досегашната версия в Русия струва 265 000 рубли (около 11700 лева) за версията с три врати и 318 000 рубли (около 14 000 лева) за версията с пет врати. Търсенето на  Lada 4x4 в Русия расте, като през миналата година са били продадени 36 000 "ниви", а през март тази година са продадени с 9% повече автомобили от този модел в сравнение с март 2008 г.
Тагове:
fallback
  • #2
    athv ( преди 15 години )
    ima edin vic deto mn podxojda za ruskite avtomobili na vremeto rusnacite nau4ili 4e qponcite testvat avtomobilite si s kotka zatvarali q i na sutrinta ako e umrqla zna4i kolata e dobre izolirana,a rusnacite ako kotkata e tam (jiva) avtomobila ostava za rusiq ako e izbqgala za bulgaria
  • #1
    NANI ( преди 15 години )
    А бе много ги хвалят тея лади,но единственото им предимство пред другите на пресечен терен е,че ладата е по-къса и минава по-лесно препядствията.Ако и бяха сложили блокажи,щеше да става за нещо,стига да пренебрегнем факта,че излизат счупени още от завода:)))
fallback
Последни