fallback

Mercedes се отказа от E63 AMG Coupe

Германците няма да произвеждат купе вариант на E63 AMG, пише изданието Autocar.

Само преди няколко месеца компанията показа заместника на CLK в лицето на новата E-Class Coupe. Миналата седмица на автомобилното изложение в Ню Йорк, Mercedes представи и напомпаната E63 AMG седан и като че ли бе логично скоро да видим и купе вариант на бруталната E-Class AMG, който да замести познатия CLK63 AMG.Очакванията обаче бяха попарени, след като стана ясно, че Германците няма да произвеждат купе вариант на E63 AMG. Причината е, че колата ще има почти идентични мощност и цена с четиривратото купе CLS63.Спирането на проекта E63 AMG Coupe би означавало, че друг расов германски спортист - BMW М6 ще остане без пряк конкурент от Mercedes. Също така, това би означавало, че няма да видим и заместник на CLK AMG Black Series, който беше още по-брутална версия на CLK63.От информацията стана ясно още, че новия CLS AMG ще се оборудва с нов twin-turbo V8 агрегат, който ще доставя по-голяма мощност, оптимизирана динамика и еластичност, но в същото време ще демонстрира по-нисък разход на гориво и занижени вредни емисии.
Тагове:
fallback
  • #14
    NANI ( преди 15 години )
    Тука всички,които пишат карат само Порше и Бентли,може би някой даже и Ламборгини :D
  • #13
    Diabolus_six66 ( преди 15 години )
    На мен ми харесва автомобила, въпреки, че не съм фен на Merc :)
  • #12
    Футболист ( преди 15 години )
    От предницата само бронята и джантите са хубави. Другото просто не струва. Тотална липса на естетически усет, прекалили са. Трябваше да е нещо по-изчистено.
  • #11
    MB_fan ( преди 15 години )
    dvigatel: 10/10dizain: 1/10pulen otvrat e taq prednica!
  • #10
    vqnio ( преди 15 години )
    До сега харесвах и BMW и MErcedes, вече окончателно минавам в лагера на феновете на BMW. те поне още правят хубави автомобили не грозилища като това нещо на снимката. Най-малкото в тази предница има прекалено излишни елементи и линии - пълен кич и липса на стил и изисканост. Повече прилича на някоя просташка марка, от колкото на себе си. Предпочитам да беше по-изчистена отпред.
  • #9
    Красавец ( преди 15 години )
    На живо не е чак толкова грозна, но пак не е красива... далеч е от красивото. Дори BMW Compact за когото споменаха ми се вижда божествено красив пред това ***.
  • #8
    Go6o ( преди 15 години )
    Тази предница прилича на нарисувана от първолак! So damn ugly!
  • #7
    f ( преди 15 години )
    takiva grozni koli trqbva da gi zabranqt da se dvijat po ulicata 6te strqskat horata!
  • #6
    Футболист ( преди 15 години )
    bahti i grozotiqta!
  • #5
    Ася ( преди 15 години )
    Не агресивни! Точната дума е чудовищни, чак грозни и отвратителни. Ще повърна!
fallback
Последни