fallback

Hyundai готви заместник на Tiburon

Новото купе със задно предаване Genesis Coupe на Hyundai вече е на пазара.

Това е причината във фирмата да мислят вече за заместник и на Tiburon (в Европа известен като Hyundai Coupe), като появата на новия автомобил се планира за след две години. Пред списание Autoweek, шефът на  Hyundai Motor America, Джон Кравчик (John Krafcik) разкрива, че новото купе на фирмата ще бъде позиционирано под сегашния модел, както по размери така и по цена. Това ще бъде автомобил от класа на  Honda CRX. „Цената ще бъде по-ниска, автомобилът ще има екологични характеристики, но и спортно поведение на пътя”, казва Кравчик. Според него заместникът на Tiburon ще бъде с много нисък разход на гориво, в същото време стилен и с привлекателен дизайн, който ще бъде създаден на базата на концепцията Veloster 2+2 (на снимките). Новото купе ще има платформата за автомобили с предно предаване използвана от  Hyundai Accent и Elantra. Базисен ще бъде бензиновият двигател с обем 1.6 литра. Не е учудващо, че Hyundai сваля досегашното си купе в „по-ниска категория”. На пазара е мощното спортно купе със задно предаване Genesis и единствената възможност да се избегне вътрешна конкуренция е да се промени сегмента в който ще се изявява новото купе.
Тагове:
fallback
  • #35
    RWD ( преди 15 години )
    Някой няма ли да се сети, че Huyndai Tiburon е името на модела Coupe в Америка. С други думи това не е наследник на Tiburon, а е нов модел(Концепция). Наследника на Tiburon се казва Genesis. Другари журналисти не се ли интересувате поне малко от информацията зад океана. Би трябвало да знаете тези неща.
  • #34
    Бруталото ( преди 15 години )
    Що не си размените скайповете,ве? На чат го обърнахте!
  • #33
    az ( преди 15 години )
    За Голфа си казах мнението и то не е добро.Фокуса ме учудва, тъй като е на годинки,а се епредставил добре.
  • #32
    is-f ( преди 15 години )
    аз също харесвам и кия и хюндай и се радвам, като гледам по улиците красиви автомобили, но както още сутринта казах това е 3d, ще го коментираме като го видим в движение. поздрави отивам да почивам.
  • #31
    is-f ( преди 15 години )
    до ttt, пич нещо ме съмняваш я си прати снимка на колата. аз си пратих линк на моята
  • #30
    ttt ( преди 15 години )
    търся един линк,ще се изненадаш,че Mitsubishi миналата година са преговаряли с Hyundai да слагат техни дизели,а не на VW.Корейците обаче не искали да продават.
  • #29
    is-f ( преди 15 години )
    AZ мерси, тази статия съм я пропуснал
  • #28
    ttt ( преди 15 години )
    От 2002 Hyundai няма нищо общо с японците.И от тогава са винаги някъде след тях по безпроблемност.КИА от скоро е с платформи и мотори на Хюндай и в резултат C'eed е нещо което не отстъпва на Голф,а много по евтина.Не мога да кажа на бялото черно,съжалявам!
  • #27
    ttt ( преди 15 години )
    ... понеже разбираш от чужди езици,де!
  • #26
    az ( преди 15 години )
    http://news.automedia.bg/read/3470.htmlСамо на едно място се споменава корейски автомобил.
fallback
Последни