fallback

Chrysler и Fiat се споразумяха за формиране на алианс

Chrysler е постигнал съгласие за формиране на алианс с Fiat, след съдействие от американското министерство на финансите.

Да напомним, че американския концерн имаше срок от 30 дни, даден от администрацията на президента Барак Обама за постигане на партньорски договор с Fiat. Само при това условие концерна може да получи нова правителствена помощ в размер на 6 милиарда долара. Първоначалните съобщения за алианса гласяха, че Fiat ще получи 35% от акциите на Chrysler, а в замяна ще предостави на американците  своите технологии за производство на компактни и икономични автомобили. Сега става ясно, че от Fiat са се съгласили на по-малък дял от Chrysler, докато концерна не върне дълговете си към американското правителство.   
Тагове:
fallback
  • #2
    delgogo ( преди 15 години )
    Ти си толко зле,мой човек. По цял ден стой в нета и се заяждаш с хората. А нищо не разбираш от автомобили. това го разбирам от смотаните ти изказвания. дано ти мине някой ден и поумнееш, но май като гледам ти липсват няколко години май им викаха първите 7 ха ха
  • #1
    555 ( преди 15 години )
    Яко,алианса на потъващите!Сега остава към тях да отидат и франсетата.Така цялата жмел ще е на едно място!И без друго вчера уволниха директора на PSA ,защото затъвали много повече от очакваното.Опасността от фалит била напълно реална!А някой преди няколко дни тук се изхвърли,че само Ситроен увеличавали продажбите си..:)))болни мозъци!
fallback
Последни