IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поглед назад или новото BMW Серия-1

Новата Серия-1 на BMW ще бъде по-лека, опростена и достъпна.

Поглед назад или новото BMW Серия-1
С пускането на първа серия, баварците се опитаха да предложат на клиентите си усъвършенстван вариант на успешното BMW 2002, произвеждано през 60-те и 70-те години на миналия век (на снимката долу). Потенциалните купувачи на Серия-1, обаче очакваха нещо по-опростено, което хем да предложи присъщото спортно усещане на марката, хем да го предложи на по-достъпна цена. 



Според последната информация, с новата Серия 1, която ще видим през 2011 или 2012 година, BMW се завръщат към компактните, не толкова мощни, но достъпни модели, които предлагаха през 60-те и 70-те години на миналия век, заради големите петролни кризи.

Ако информацията е вярна, базовият модел на обновената "единичка" ще бъде обозначен като 115i и подобно на икономичният 1502 (на снимката долу) ще се захранва от 1.3 литров бензинов агрегат, доставящ около 105 конски сили. За американският пазар в базовия вариант на колата ще се интегрира 2.0 литров турбо-двигател, комбиниран с роботизирана скоростна кутия с два съединителя. При него мощността ще се равнява на 218 конски сили.



В типичен баварски стил, компактната кола ще се предлага и във вариант Supersport. Тази модификация ще се захранва от четири цилиндров турбо-агрегат, произвеждащ около 300 конски сили, като според компанията динамиката която ще предлага Supersport ще бъде сходна с тази на М3.

Според информацията новата Серия-1 на BMW няма да получи М версия, но ще предлага типичното спортно усещане за марката на значително по-достъпна цена.
0 от 500