IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиерата на новия флагман на Jaguar е през юли

През юли по време на автомобилния салон в Лондон, Jaguar ще представи новото поколение на своя флагман, седана XJ.

Премиерата на новия флагман на Jaguar е през юли
Според информация на британското издание AutoCar, колата ще има дизайн в стила на модела  XF, като ще изглежда по-динамично от досегашния модел. 

„Известно е, че готвим нов модел и уверявам ви, ще бъдете доста изненадани когато го видите”, казва източник от фирмата имайки предвид новото поколение на XJ. 


Колата ще бъде произвеждана на модернизираната платформа на своя предшественик (на снимката). В същото време каросерията ще бъде доста по-лека от досегашната, като собственото тегло на новия XJ няма да надхвърля 1700 кг. 

Според изданието AutoСar, новото поколение на Jaguar XJ ще има шестцилиндров трилитров дизел с две турбини, като мощността ще бъде в два варианта – 237 и 271 к.с. Ще има и ”гореща” версия R, с бензинов двигател с обем 5.0 литра и осем цилиндъра, като мощността ще бъде 503 к.с. На по-късен етап ще се появи и хибридна версия с трилитров бензинов V6 двигател и електромотор. 

Продажбите на новото поколение Jaguar XJ в Европа ще започнат още към края на тази година.
0 от 500