fallback

Lexus с нов кабриолет

Lexus показа новият си открит автомобил. Това е втори кабриолет с четири места, който фирмата добавя към продуктовата си гама.

Lexus IS 250C ще бъде на пазара от юли. Автомобилът е с твърд сгъваем покрив, който се отваря или затваря за 20 секунди, по-бързо от повечето си съперници. Макар кабриолетът да е произведен на базата на седана, общите части между тях са много малко – капака на двигателя, фаровете, дръжките на вратите и външните огледала.  Всичко останало е с нов дизайн, за да се отговори на изискванията на един кабрио модел. Колата е издължена напред с 15 мм, за да се подсигури аеродинамична форма, нови са и задните LED светлини. Вратите са с цели 300 мм по-дълги от тези на седана. Интериорът е доста комфортен, като предните седалки се плъзгат напред  с натискането на един бутон. На равнището на раменете има топъл въздушен „шал” за пътниците. Задните седалки са две индивидуални кресла, които са разположени по-ниско от тези при седана и дават повече място над главите на пътниците от втория ред. Задният превес е по-голям и заедно с умната технологията за сгъване на покрива  подсигурява и достатъчно място за багаж. От Lexus твърдят, че IS 250C е единственият автомобил в своя клас, който може да поеме в багажника комплект за голф, когато покривът е сгънат. Таблото е идентично с това на стандартния IS, макар инструментите да са преработени за да могат да се виждат и при ярко слънце. Без промяна остава и двигателят V6 с обем 2.5 литра и максимална мощност 204 к.с. Той подсигурява ускорение от място до 100 км/час за 9 секунди и максимална скорост от 208 км/час. Цената в Европа на новия кабриолет на Lexus ще започва от около 32 500 евро.
Тагове:
fallback
  • #48
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    ФЕНА беше много надъхан!
  • #47
    badi ( преди 15 години )
    Da go duha6 *** po beden bil ti znae6 kolko stuva edin lexus dori v 6tatite, ti znae6 li kakvi tehnologii ima v tezi koli, mlakvai si karai nemskite bokluci na vtora upotreba. Tva ne vqrno az pak ot hora znam 4e USA top marki sa Acura, Infinita i Lexusi. Za evropeski uvajavani koli mianvat samo porsche kakto spomena, ferrari, lambordgini i podobni. Audi e po nazad v klasaciqta dori ot saab i volvo amerikancite ne pasat treva mn dobre znqt kvo kupuvat naqsno sa 4e Audi ozna4ava problemi i VW na cenata na benz.
  • #46
    Анонимен ( преди 15 години )
    Kalin i Fena dali se sre6tnaha ve4e?
  • #45
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Браво,евала обективна истина. 1
  • #44
    Анонимен ( преди 15 години )
    малее чета и направо немея!!! Само накратко ще ви кажа една истина и който има мозък ще е осъзнае ,който няма ще си продължи да плюе . Достатъчно е да отидете в магазин Тойота и да попитате и там много ясно ще ви отговорят ,че Лексус не е на нивото на Мерцедес това първо! Второ в САЩ действително по заможните карат Лексус-ФАКТ. Но тези хора не са тези заможни хора ,в смисъла ,които влагаме в думата заможен. В САЩ това са хора със заплата над 100 долара годишно - счетоводители ,зъболекари,лекари така наречената по цял свят средна класа. При нас тази класа е в букмалния смисъл социално слаба. Както и да е но богаташите в САЩ повярвайте ми карат само Европейски марки ФАКТ. Идете на Уолстрийт и вижте паркингите 40% са Поршета това са паркинги докъдето ви стигат погледите масово Поршета , никъде другаде такова нещо не може да се види. Освен това в САЩ са големи фенове на Мерцедес, БМВ и Ауди и повярвайте ми когато Американец види някоя от Тези Германски марки знае много добре ,че тоя с Лексуса е по-бедния. И накрая специално и конкретно по статията за това кабрио няма какво да се лъжем, ускорение до 100км. 9 сек е повече от посредствено а максимална скорост 208 километра е направо обидно за тия пари. Извинявайте дайте по добре като хвалите Лексус да е за модел който си заслужава.
  • #43
    plamen ( преди 15 години )
    интерсно защо хората с кинтите карат по света lexus а нашите спецове дето не са сядали в нищо друго освен голф или 15 годишни мерцедеси се изказват толкова компетентно.
  • #42
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ako ne ti raboti bezkliu4ovoto, pali6 s kliu4.Iavno LEXUS ne si karal kola s KEEILES-GO
  • #41
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    4.2 тди е с верига.Сменям масло на 30-35 х.км., накладки на 60-65 х км./карам предимно извънградско/.В момента съм на 166 х км.
  • #40
    LEXUS ( преди 15 години )
    Ne e taka.Статистиката на TUV обхваща целия германски автопарк и представлява ежегодните технически прегледи на колите в Германия.Там Тойота винаги е сред най-здравите.Статиката отчита важността на повредата,т.е. ако повредата е износен шарнир се дават повече наказателни точки за модела,ако повредата е неработещо парно точките са други.Така че статистиката е много точна и е абсолютно обективна! А както ти каза ,ако повреда в безключовото палене на колата е маловажна повреда,как ще я запалиш освен с клечка кибрит?Директно те оставя на пътя при такава "маловажна"повреда. Всички знаят,че ЛЕКСУС правят най-здравите коли в луксозния клас.
  • #39
    w96 ( преди 15 години )
    2.5 TDI не е чак толкова безпроблемен,недей така.Кажи колко ти струва смяната на ремъка?И защо само при Ауди видната помпа е консуматив?
fallback
Последни