fallback

Така ли ще изглежда новото поколение на BMW 5?

BMW пусна днешното поколение на „петицата” (E60) през 2003 г. През 2007 колата премина през умерен фейслифт.

Сега е време в Баварската фирма вече да мислят за следващото поколение на Серия-5. Като се знаят темповете и сроковете на подобна замяна, почти е сигурно, че в BMW дизайнът на новата „петица” най-вероятно вече е одобрен и известен. Ако е така, това е отново дизайн одобрен от вече напусналия и толкова противоречив главен дизайнер на BMW Крис Бангл (Chris Bangle). Колата трябва да се появи на пазара през 2011 г. Сега е времето на спекулациите и вече започнаха да се появяват компютърни образи на бъдещия модел. Разполагаме с първата интерпретация на бъдещата петица, направена от Jonsibal. Този компютърен образ е направен след като стана ясен дизайна на предната броня и се появи сканирана брошура за бъдещия модел. Според авторите, следващата Серия-5 ще носи общи белези с преминалата през фейслифт Серия-3 (капака на двигателя), със стила на Серия-7 (радиаторната решетка), както и нещо от CS Concept и наскоро показания Серия-5 GT Concept. Повечето от двигателите за бъдещата Серия-5 ще бъдат изцяло нови, от така наречената серия EfficientDynamics. Ще има богат избор на бензинови и дизелови двигатели, като вероятно ще се появи и хибридна версия. BMW 535i ще използва би-турбо бензинов двигател с обем 3.0 литра и мощност 326 к.с., докато BMW 550i ще бъде също с би-турбо, но V8 с обем 4.4 литра и мощност 408 к.с. BMW ще представи нов компактен четирицилиндров бензинов турбодвигател. Ще видим и някои нови или обновени дизелови агрегати с бъдещата „петица”. За първи път ще видим и версия на M5 с по-компактен турбодвигател с мощност около 550 к.с.
Тагове:
fallback
  • #6
    badi ( преди 15 години )
    Bravo haresva mi mnogo pove4e ot sega6nata 5ta seriq vpro4em sega6nata 5ca e sigorno nai gorznata i sku4na 5ca puskana nqkoga. Interesno mi e novata samo dali 6te malko otslabnala i 6te v *** na e34/e39 ili 6te bade se taka debela, tejka i nemanevrena. AZ nevijdam izob6to smisal da se puska gramadna na gabariti 5 sled kato ima 7ca i a i 3kata e dosta4no malka za ne konkurenciq!!!
  • #5
    Анонимен ( преди 15 години )
    Новата петица няма да прилича на това нещо ,което е показано в тази статия . А ето как ще изглежда бъдещата 5-та серия http://news.automedia.bg/read/6225.html
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    ха ха ха не е нужно да гадаете как ще изглежда 5-та серия в Ауто-Билд броой 7 от тази година има снимка на модела на БМВ 5-та серия гранд Туризмо който е концептуален но пък дизайнера Крис Бангл ,който вече напусна БМВ каза ,че така ще изглежда бъдещата 5-та серия. А тя няма ама нищо общо с показаните тук снимки. Колкото това ви прилича на Х5 толкова прилича и на новата 5-та серия. Така ,че няма смисъл да коментирате някакви компютърни рисунки ,които нямат нищо общо с реалноста.
  • #3
    Triforce ( преди 15 години )
    Ами защото 2 пъти по-красива от сегашната Е60, затова. Наистина през последните 7 години нямат нищо очароващо, но ето, че новото Z4, BMW 7 и бъдещата 5-ца показват, че пак ще се радваме на хубави автомобили. БМВ 5, Ауди А6 или Мерцедес Е?
  • #2
    CTORH ( преди 15 години )
    нещо не виждам да я оплювате таз 5-ца, липсват ми злобни коментари тип "голфаджия", я се стегнете бе хора
  • #1
    Bob ( преди 15 години )
    Без да съм фен на БМВ мога да кажа, че дизайна ми допада. По-хубавото обаче е, че БМВ се връщат към корените си и отново ще слагат турбо двигатели на М сериите, не като сегашните М-ки,с нисък въртящ момент, при който получаваш макс. мощност на 7800-8000 оборота.
fallback
Последни