fallback

Все по-голяма възможност за закупуване на Volvo от китайци

Трудната икономическа ситуация заставя Ford да се освободи от луксозната шведска марка Volvo.

Днес стана ясно, че най-напреднали са разговорите с китайската фирма Chery. Всъщност китайците са единствената фирма която е проявила реален и сериозен интерес към закупуването на Volvo. Според китайския ежедневник Oriental Morning Post, китайското правителство вече е дало разрешение на Chery за закупуването на Volvo от Ford. Засега няма официално потвърждение на тази информация, но шефът на Chery, Ин Тонгяо e заявил, че се работи за придобиването на Volvo. Наред с  Chery още две китайски автомобилни групи (Dongfeng Motor Group и Chongqing Changan) са проявили интерес към шведската фирма, но не са отишли по-далеч. Все още няма решение, но става доста вероятно китайска фирма да придобие собствеността на  Volvo. Подобна сделка може и да има логика. Volvo е световен лидер в системите за безопасност, които си остават слабост на китайските производители и пречка за появяването им на определени световни пазари. Ако станат собственици на Volvo, китайците могат да улеснят пътя си към по-претенциозните световни пазари, като тези в Европа и Северна Америка. Макар да няма публично обявена от Ford цена на Volvo, според експерти в бранша, американската фирма иска не по-малко от 6 милиарда долара за шведската марка.
Тагове:
fallback
  • #3
    Volvo user ( преди 15 години )
    А4, така като чета това, което си написал си мисля, че караш някоя Италианска трошка и хал хабер си нямаш, що е това Волво. А пък, ако ми покажеш една кола с повече системи за сигурност от Волво и СААБ ще те поздравя. До колкото за намеренията на Кинтайците и на мен не ми допада тази идея. Ако не беше тая криза и Американците не бяха отрязали бюджета на Волво, китайците щяха дълго да си мечтаят за това, но какво да се прави ... имат пари- купуват...
  • #2
    Caruzu ( преди 15 години )
    Е това не е добре, дръпнатите и предства си нямат за нещата само ще оплескат работата, само за справка такива "псеводо" автонации като Южна Корея например им трябваха около 20-25 г. да направят що годе нещо "свястно"/нищо общо обаче с европейското и американско автомобилостроене/Техния опит показа че с пошло копиране нищо не се постига. Китайците си мислят че като купят Волво и тяхтото"НОУ ХАУ" много ще дръпнат.Жалко за Волво.
  • #1
    A4 ( преди 15 години )
    а,ха,ха,.... 'кво стана бе,отворените,с великата и "сигурна" марка,ааааа...???Видяхте ли каква истината за Волво!Иначе голям спор беше,***!
fallback
Последни