fallback

Infiniti Essence в чест на 20 годишнината на фирмата

Infiniti се подготвя да отбележи 20-та годишнина от основаването си с един нов модел, наречен Infiniti Essence.

Това е спортен хибриден автомобил с бензинов и електрически двигател и предаване на движението към задните колела. „Този автомобил не е просто предвестник на нов  модел. Той е предназначен да покаже развитието на марката и да демонстрира уникалните възможности на Infiniti”, заяви Франсоа Банкон  (Francois Bancon), генерален мениджър на Infiniti за развойната дейност. Трябва да се признае, че новата концепция на Infiniti има изключителен дизайн. Колата е дълга 4.7 метра и се задвижва от хибридна система включваща бензинов V6 би-турбо двигател с обем 3.7 литра с мощност 440 к.с. и ново поколение електромотор, наречен 3D, който предлага 160 к.с. и е монтиран между бензиновия двигател и трансмисията. Електродвигателят получава енергия от компактни литиево-йонни акумулатори, разположени в багажното отделение. Новият 3D електромотор може да работи и в режим на регенерация на енергията, като има възможност и да зарежда акумулаторите. Бензиновият и електрическият двигатели могат да работят самостоятелно или заедно, като паралелна хибридна система. В градски условия и с по-ниска скорост, електрическият двигател е достатъчен за да подсигури достатъчна динамика на Essence. Извън града купето със задно предаване може да използва и двата двигателя и да разполага с мощност от 600 к.с.  
Тагове:
fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 15 години )
    krasota
  • #8
    Анонимен ( преди 15 години )
    abe taia nema bagajnik, chovek da nema kade da si sloji torbata s trevata
  • #7
    BOB ( преди 15 години )
    Изключителен дизайн - напомня на Астон Мартин. Тази кола е още едно потвърждение, че Нисан са една най-иновативните авто пройзводители.
  • #6
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ей, много *** из тоз сайт бродят. Що не вземат да ходят на село да пасат патките, та да ни оставят с простотиите си малко на мира. Като се обиждате едни други лепвате същата кал и върху си.
  • #5
    Иво ( преди 15 години )
    *** е на *** синът,пернишки голф 2 драйвър :) аз когато съм се занимавал с автомобилен дизайн ти още си гледал на гоуфа като на извънземен кораб.... селски-тука не е място за обиди,*** *** където си...
  • #4
    fyaztew ( преди 15 години )
    da dA pak to kvo-ni6to ob6to,glupako.po kvo prili4a na nissana,osven po tva,4e izglejda mnogo dobre?po mehanika i t.n. naistina 6e si prili4at
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Иво все пак да не забравяме ,че Инфинити е луксозния клас на Нисан, както Лексус е на Тойота. Така ,че е нормално да откриваш прилики.
  • #2
    Иво ( преди 15 години )
    Дизайна несъмнено е добър,но е взаимстванвън е от 599 GTBвътре е от TVR tuscan ili cerbera,задните панели и фаровете се като на новия 370Z
  • #1
    Triforce ( преди 15 години )
    ЛЕЛЕЕЕЙ! Това нещо не отстъпва по нищо на най-скъпите и най-бързите автомобили! Направо не мога да повярвам какво са направили от Инфинити!!!
fallback
Последни