fallback

Renault представи третото поколение на Scenic в Женева

Основоположникът на сегмента компактни MPV автомобили е пред нас вече в третото си поколение. За втори път във варианти Scenic и Grand Scenic.

Късият Scеnic има дължина 4.34 метра, а Grand е прибавил още 22 cm. Първият има обем на багажника 522 литра, вторият 752 литра (без третия ред седалки).  Новост сред двигателите е турбобензиновият TCe 130, с обем от само 1.4 литра но с мощност  96 kW (130 к.с.). Неговият комбиниран среден разход според производителя е 7.1 литра на 100 км. Новия Scеnic ще се предлага и с атмосферен бензинов двигател с обем 1.6 литра и мощност 81 kW (110 k.с.). Новост за този двигател е, че вече ще може да използва и биоетанол за гориво, а от края на годината ще се появи и фабрична газова (LPG) система с него. Най-мощен сред бензиновите двигатели със Scenic ще бъде двулитров, 103 kW (140 k.с.), който ще се предлага и в комбинация с трансмисията CVT.  Дизеловите двигатели ще бъдат познатия dCi с обем 1.5 литра и мощност 85 к.с (само за късия Scénic), 105 и 110 к.с.. Ще се предлага и познатия дизелов вариант с обем 1.9 литра и мощност 130 к.с с филтър за твърдите частици (DPF). Този филтър ще се монтира и при най-силната дизелова версия с обем 2.0 литра с мощност  150 и 160 к.с. Интересно е да се знае, че според производителя, смяната на маслото при всички дизелови двигатели на Scenic е определена да става след 30 000 км. Най-луксозната версия  е с TFT дисплей, показващ скоростта на движение, режима на темпомата, сигнализира за незатворени врати, за налягането в гумите, образа от камерите помагащи при паркиране и др. За командване на цялата система служи един бутон разположен между волана и този дисплей. Колата се предлага и с навигационната система Carminat Tom Tom с възможност за използване и на SD карта. Има възможност срещу доплащане да се поръча и по-скъпата система Carminat Bluetooth DVD. Естествено присъства и USB конектор, вход за iPod. Аудиосистемата е Arkanys. Климатичната система е двузонова с възможност за работа при три режима -  Soft, Auto и Fast. Новият Scеnic ще се произвежда в завода на фирмата в град Douai във Франция. Първите две поколения на Scеnic са на пазара общо от 13 години, като от тях са продадени 3.2 милиона автомобила.
Тагове:
fallback
  • #27
    M3 ( преди 15 години )
    "мама ви *** ***...", какъв език,ц,ц,цъ ама защо така с феновете на Рено,недей,току виж се обидили!Може да има и остри от тях,хи,хи,хи...:)))
  • #26
    NANI ( преди 15 години )
    Ne be - t'va e vurha na WC - dostijeniata v"avtomobilostroeneto"...))))
  • #25
    kire ( преди 15 години )
    Това е пример задизайнерско-техническо безсилие,илиако може да се нарече яловщина.
  • #24
    Анонимен ( преди 15 години )
    Мама ви *** тапаци!Никой не преписва заслуги човека споделя неща които са верни ама нали има лайнарчета влюбени в тати Фолкщайгена...
  • #23
    Анонимен ( преди 15 години )
    То май баварските гейове са по опасни....
  • #22
    M3 ( преди 15 години )
    опаааа,я първо провери кога излиза за първи път Гранд Вояджър и подобните на него ванове в USA,и тогава се опитвай да приписваш някакви измислени заслуги на Рено.Аман от профани и заслепени френско-пристрастни гейове...!
  • #21
    Driverfucker ( преди 15 години )
    "Po skoro tvoiata v renoto ti.."sukrovi6te", ee ma to stanaha 2pi4ki../bez da broim teb/..;))))" - поредния мокър сън на смахнат, импотентен ***.....
  • #20
    Anonimen ( преди 15 години )
    ...USB connector&iPod socket...
  • #19
    :) ( преди 15 години )
    Да,именно,колега,писах "миниванове от този тип"!Разбирай по малък с европейски размер и основно за европейския пазар.Това с американците,много добре го знам от кога правят миниванове.Но,като изключим само Гранд Вояджър на Крайслер,който горе долу минава за европейски стандарт миниван,ти кои други ще ми кажеш.Говоря ти за този тип миниванове,защото онзи другия тип според американският стандарт,вече не се води миниван,а чисто и просто както си е на английски - Van,а не Minivan.Нали има разлика.Между 4 метрово например ванче и 5 и кусур дълъг Шевролет,например.Е,за тази разлика ти говоря.А,между другото американците наистина правят от много години ванове,но първият им опит за миниван е точно Гранд Вояджър от 1984г. и забележи точно същата 1984 година излиза и първата модификация на Рено Еспас.Поздравления:))))
  • #18
    Driver ( преди 15 години )
    Po skoro tvoiata v renoto ti.."sukrovi6te", ee ma to stanaha 2 pi4ki../bez da broim teb/..;))))
fallback
Последни