IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Женева ще видим най-малкия Rolls-Royce

Днес Rolls-Royce показа първата снимка-тийзър на концепцията наречена 200EX, на чиято база ще бъде създаден най-малкия модел в гамата на британската марка.

В Женева ще видим най-малкия Rolls-Royce
Засега този модел е известен само с кодовото си име RR4. Премиерата на концепцията 200 ЕХ ще бъде след две седмици в Женева, съобщава изданието Worldcarfans. 


Новият автомобил ще бъде произвеждан на удължената платформа от BMW 7-Series Long. 

Макар да говорим за малък модел, това е така само по стандартите на Rolls-Royce. Този модел ще бъде с 435 мм по-къс (ще има дължина 5399 мм), с 42 мм по-тесен (широчина 1948) и с 84 мм по-нисък (височина 1548), в сравнение със седана Rolls-Royce Phantom

За разлика от Phanton, в чиято конструкция са вградени много панели от алуминий, каросерията на новия модел ще бъде изработен от тънка, но много устойчива и здрава стомана. 

От Phantom „малкият” Rolls-Royce ще вземе само системата на вратите, отварящи се една срещу друга. Задната врата ще може да се затваря и с натискането на бутон в салона. 

По-късно днес в интернет се появиха и първите официални снимки на този модел.



Rolls-Royce RR4 ще има съвършено нов 12 цилиндров двигател с мощност 500 к.с., разработен изцяло от фирмата. Очаква се продажбите на „малкия” Rolls-Royce в Европа да започнат още през следващата година. В момента в завода на фирмата в Гудууд в Англия се подготвя специална производствена линия за този модел. 





0 от 500