fallback

Vulca S или 335 км/час

Малката италианска фирма за производство на автомобили Faralli & Mazzanti представи новия си модел на спортно купе, който ще бъде произведен в лимитирана серия.

Купето наречено Vulca S, ще може да постигне скорост от над 335 км/час. Фирмата е малка, но има доста добри традиции. Faralli & Mazzanti са основани преди 40 години. С производството на ексклузивни спортни автомобили обаче, се занимава отскоро. През 2006 г. F & M представиха екстравагантен спортен автомобил наречен Antas. На древния език на етруските името означава орел. В края на миналата година от фирмата подготвиха нов модел, купе 2+2 наречено Vulca S. И това име е свързано с историята на етруските. Vulca е част от името на античния скулптор Vulca Di Veia. Новият модел не е така екстравагантен както беше Antas. Дизайнът е по-близък до италианските традиции за изработка на каросерии за спортни автомобили, но все пак като цяло му липсва изтънчената елегантност на моделите на Maserati или Ferrari. Конструкцията на автомобила е изцяло от алуминий. Размерите на автомобила, който се произвежда ръчно, са: дължина 4. 831, широчина 2. 000 и височина 1. 350 м. Разстоянието между осите е 2.781 м. Интериорът на Vulca S остава екстравагантен. При спортните купета не е често срещано, всички показатели и инструменти да са по средата на предния панел. Интериорът също така е изработен ръчно от изключително луксозни и висококачествени материали. Двигателят на Vulca S е от BMW M6. Това е познат V 10, но обемът му е увеличен от стандартните пет литра на 5.8 литра. Максималната му мощност достига 463 kW (630 коня) при 7 500 об/мин. Максималният въртящ момент на двигателя е 630 Nm при 5 500 об/мин. Vulca S на Faralli & Mazzanti има максимална скорост 335 км/час и ускорява от място до 100 км/час за 3.9 секунди. Официалната премиера на този модел ще бъде на 6 март, когато ще се проведе така нареченото автомобилно Luxury Show в италианския град Виченца. Засега плановете на фирмата са да произведе купето Vulca S само в 10 броя. Цената му е определена на около 380 000 евро. 
Тагове:
fallback
  • #7
    e ( преди 15 години )
    за тези пари може спокойно да се купи едно ЛАМБО и МАСЕРАТИ...
  • #6
    e ( преди 15 години )
    kupeto na kolata e nqkav melez mejdu novite sportni i starite klasi4eski koli, a interiora golqma ciganiq, i edin zelen volqn da mu bqha slojili....
  • #5
    teko shpeka ( преди 15 години )
    golqma grozotiq e brat
  • #4
    zver ( преди 15 години )
    flat6, кух ли си бате. Има гугъл и като нещо не ти е ясно допитвай се там да не се изказваш неподготвен. Колата има невероятно добър спортен дизайн и не знам какви са тези коментари на снимките. Предницата е с доста агресивно излъчване. Леко напомня Мазерати. По скоро *** и е малко по семпъл. Има прилика с швабските Поршета. Но все пак си е италианка и със сигурност си струва!
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    http://***.autocult.com.au/img/gallery/full/HH9H28J4.jpg
  • #2
    flat6 ( преди 15 години )
    abe zashto niama nito edna snimka s prednicata na taia kola?? ako sadim po vsichko drugo, sigurno e tolkova grozna, che fotografa ne e posmial da ia snima..
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Фирмата се казва Фарали (малко като Ферари) и Мазанти(Малко като Мазерати) хм Ферари и Мазерати !! Дали е търсен ефект или е чисто съвпадение и късмет? По ми се струва ,че е нещо от рода на Адидас и Абидас , Рийбок и Рейбок и т.н.
fallback
Последни