fallback

Porsche 911 Carrera всъщност е доста икономичен автомобил

Тестовия пилот Клаус Ниедзведж (Klaus Niedzwiedz) измина със стандартно Porsche 911 Carrera 648 км с един резервоар.

Това означава среден разход от 6.7 литра на 100 км в условията на реален пробег. Автомобилът е бил с двигател с обем 3.6 литра с директно впръскване на горивото и мощност 254 kW. Скоростната кутия е с два съединителя PDK. С други думи това е модернизираната версия на модела, която се продава в Европа от тази година и изпълнява изискванията за норми на вредните емисии Euro 5. При него производителят е обявил комбиниран среден разход от 9.8 литра. Тестовият пилот Ниедзведж е бивш състезател, сега е модератор в предаването Motor на немската телевизия n-tv. Тестът е извършен под наблюдението на независимия институт за автомобилни изследвания и статистика Dekra. Преди началото е бил напълнен резервоара догоре, след което отвора му, както и моторния отсек на автомобила са били запечатани. При тези условия са изминати 648 км, което означава среден разход от 6.7 литра на 100 км, резултат далеч под обявения от производителите. Това дори е по-нисък разход от обявения от Porsche за извън градски условия при този модел – 7.0 литра на 100 км. Тестът е преминал със запалени светлини, каквото е изискването за този сезон и частично в условията на дъжд. Целият пробег е бил съставен от 190 км извън градски пътища, около 30 км градско движение, а останалата част е била по магистрала. Пилотът се е старал да се движи със скорост между 90 и 130 км/час при 1800 до 2000 об/мин. Това е най-икономичния режим на работа за 911 Carrera. В крайна сметка компютърът е показал средна скорост по време на пробега от 84.2 км/час. Репортаж за целия тест немската телевизия n-tv ще излъчи утре, събота 20.12, от 16:30 часа средноевропейско време (17:30 часа българско време).
Тагове:
fallback
  • #10
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Ухаа по голяма глупост не бях чел. Значи какво излиза от тази статия-те от Порше дават 7 литра за извънградско,докато тези дето го тестват казват че е 6.8 среден. Абе кво ме занимавате с глупости..."При тези условия са изминати 648 км, което означава среден разход от 6.7 литра на 100 км, резултат далеч под обявения от производителите. Това дори е по-нисък разход от обявения от Porsche за извън градски условия при този модел 7.0 литра на 100 км. " на пода съм от смех
  • #9
    IMC ( преди 15 години )
    Средна скорост 84 км/ч с Порше, това е смешно направо, особено като се вземе впредвид че по-голямата част от теста е ба магистрала.Пък и не мисля че който купува Порше се притеснява за икономичноста на автомобила.
  • #8
    trex ( преди 15 години )
    6.7 среден разход, супер постижение за 345 коня. Дори да е само по магистрала, което НЕ Е, жалките ви колички харчат толкова!!!
  • #7
    Анонимен ( преди 15 години )
    Някъде да е написано че теста е правен в градски условия, или че става дума за градско каране??? Теста е направен на магистрала с 10% каране в градски условия (значи може да се намали разхода с още 5% ако и тях ги няма)!Интересно ми е дали ДИЗЕЛОВОТО ти БеЕмВе има 350 к.с. и дали се води спортен автомобил???Да не говорим за умника споменаващ средната скорост в София - това Порше може да бъде докарано до разход 10 ако се кара след 8 вечерта, което пак си е в София и средната скорост е доста по-висока!Защо не го сравнявате с разхода на подобен клас автомобил, а само плюете!
  • #6
    insane ( преди 15 години )
    Еми като не е по бързо от някой японски коли сега пък остана да го изкарат и ИКОНОМИЧНО:)))))))))))))))НЕМА ТАКЪВ СМЯХ
  • #5
    boby ( преди 15 години )
    Средна скорост 84 км/ч, това си е чисто извънградско. Да ми дойде в София където средната скорост е 21 км/ч пък тогава да ми говори за разход. Айде сиктир...
  • #4
    Triforce ( преди 15 години )
    Абе на фона на 300 километра, само 30 градско какво ви говори? 1/10-та? За мен това е извънградския разход. В града нали знаете, че не гори под 15? Как така ги смятате, не знам! 7.8 гори БМВ 525 ДИЗЕЛ, пък вие ми говорите за Порше! Същото БМВ при 100 км/ч гори 5/100. Теста с меко казано СМЕШЕН! Това му е извънградското 6.7!!!
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    За двигател с 345к.с. разход под 7л/100 км е повече от приемлив
  • #2
    m?nchen05 ( преди 15 години )
    samo 30km v gradsko dvijenie...- vsi4ko drugo na izvungradsko i magistrala zatova razhodut e tolkova nisuk(ne 4e i 10tina litra sa mnogo za sporten avtomobil). Pri visokite skorosti e nai vajna aerodinamikata - a 911 ima edin ot nai niskite koefizienti na vuzdushno saprotivlenie Cw i sravnitelno malka napre4na plosht A.Tova e i 997 sled facelifta - ve4e sa s dvigateli s diraktno vpruskvane na gorivoto, koeto vodi do okolo 5% po nisuk razhod.
  • #1
    Metodi ( преди 15 години )
    Porsche Uber Alles!
fallback
Последни