fallback

Chrysler спира производството

Американският автомобилен гигант ще прибегне до спиране на производството във всичките си 30 фабрики, съобщава investor.bg

Засега прекратяването на работа се очаква да продължи един месец, през който шефовете на компанията се надяват да има развръзка около плановете за подпомагане на сектора с правителствени средства.Компанията оставя отворена възможността за спиране на производството и за повече от предвидения месец.Надеждите на Chrysler са свързани с преодоляване на противоречията в Сената, които доведоха до отхвърляне на предвидените като помощ за индустрията 14 млрд. долара. Със спирането на средствата значително се увеличиха възможностите за фалит на Chrysler и друг водещ играч в сектора – GM. Двете компании разчитат силно на одобрения от президента Буш и долната камара на парламента план, който може да се окаже спасителен за целия отрасъл.Сред причините за спирането на производството е и необходимостта да се отговори на острия спад на търсенето на нови автомобили в резултат на глобалната финансова криза и икономическите проблеми в САЩ. В момента автомобилният пазар в страната е „замръзнал“, тъй като дори хора с добри доходи и възможности не могат да си осигурят кредитиране от банките.„В резултат от финансовата криза пазарът на автомобили остава под натиск заради продължаващата липса на потребителско кредитиране за потенциалните купувачи“, се казва в официалното съобщение на Chrysler.Очаква се около 46 хил. служители на компанията да бъдат директно засегнати от плановете за спиране на производството, добавя investor.bg.
Тагове:
fallback
  • #5
    da ( преди 15 години )
    V momenta nov dodge ram 1500 model 2009 e 9 900$. Ama kak da ja vzemesh taja tojaga,gori 40 na 100 i ako ocelee do 35 000 mili trjaaaa jako da cherpish.Amerikanskite koli sa bokluci.Zatvarjat zavodi a Honda otvarja nov v usa.E tva e .....
  • #4
    Zlatko ( преди 15 години )
    E to e qsno 4e Amerika sa evtiniika tqhnite koli,ama pri nas 6te e drugo ne6to.Az imah predvid avtomobilite kato cqlo ne samo amerikanskite.Moje li za edna malka kola da se dava po40-50 hilqdi,makar i da e s mnog otehnologii,vse pak e prosot edna kola!To sq hubavo po4naha da namalqt ot cenite im,ama kato gi smalqt do 50% togava 6te e na oferta za nova kola :)
  • #3
    Wane ( преди 15 години )
    Qvno ne e.
  • #2
    badi ( преди 15 години )
    Ti zapoznat li si izob6to s cenite
  • #1
    Zlatko ( преди 15 години )
    Ами докато си държат така колите по пристанищата нещата няма да се оправят.Неразбраха ли,че трябва да намалят доста цените и тогава ще се копуват колите.С тея надути цени до никаде няма да се стигне :) ,особено във финансова криза.
fallback
Последни