fallback

Първият plug-in хибрид идва от Китай

Автомобила наречен F3DM се предлага на китайският пазар от две години.

Амбициите на GM за създаването на първия plug-in хибрид изглежда се изпариха, след като китайката BYD, обяви плановете си да пусне серийно, своя вече "поостарял" plug-in хибрид на световният автомобилен пазар до 2010 година.Технологията на F3DM не се различава от тази на Chevrolet Volt. Китайският рlug-in хибрид се задвижва от акумулаторни батерии и двигател с вътрешно горене, също като своя американски събрат. Според китайците, автомобила може да измине разстояние от 100 километра само на електроенергия. За зареждането на батериите в обикновената електрическа мрежа са необходими 9 часа, но от BYD поясниха, че са разработили своя технология, чрез която зареждането им трае значително по-малко.Настоящият собственик на BYD е сред най-големите производители на батерии в Китай, което допринася до голяма степен за успеха на plug-in хибрида. В него се интегрират  литиево-йонни фосфатни батерии, които имат около 10 пъти по-дълъг живот в сравнение с обикновените литиево-йонни батерии и са значително по-безопасни при сблъсък.За да стъпи на европейския и щатски пазар, F3DM трябва да премине през редица тестове, но китайците вече обявиха цена от 22 000 долара за своя plug-in хибрид.
Тагове:
fallback
  • #7
    Prius ( преди 15 години )
    Така е copy-Paste.Но технологията на Toyota по точно /Prius , Lexus/е обвързана с над 1000 патента.Ако искат да плащат да копират.
  • #6
    Waio ( преди 15 години )
    Така е,наистина китайците разцитат все още на принципа Copy-Paste.Но явно наистина им трабва малко за да станат големи играци на пазара.
  • #5
    Prius ( преди 15 години )
    Toyota Prius е единствения хибрид в света.Няма аналог.
  • #4
    L. ( преди 15 години )
    През 2005 година с очите си се уверих, че на тези им трябват 5 години да задминат целия свят. Прав съм бил.
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    това са 22000 за Китай за ЕС ще е 30000. Да ги *** в тъпите европейци.
  • #2
    dido ( преди 15 години )
    и фаровете на corola :)но за 22 големи зелени, бих я взел!
  • #1
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Я стоповете на Ц клас
fallback
Последни