fallback

Продажбите в Европа падат, най-популярен си остава VW Golf

Вече шест месеца поред продажбите на нови леки автомобили в Европа падат.

Изгледите за бъдещето също така не са добри. И при тези условия, най-продаваният автомобил на Стария континент продължава да е VW Golf, който тази година смени поколението си. „Не сме изненадани, че продажбите продължават да падат, икономическата криза продължава”, заяви шефът на фирмата JATO Dynamics, Насир Шах (Nasir Shah). JATO Dynamics се занимава с анализи и статистика в областта на автомобилната индустрия. Най-новите данни на фирмата засягат продажбите на нови автомобили в Европа за десетте месеца на тази година. Данните показват, че само през октомври в Европа са продадени със 191 хиляди нови автомобили по-малко в сравнение със същия период на миналата година. За десетте месеца на тази година в Европа са продадени около 750 000 нови автомобили по-малко в сравнение с първите десет месеца на 2007 г. През тази година петте най-продавани автомобилни марки в Европа са Volkswagen, Ford, Opel, Renault и Peugeot. Анализът на JATO показва, че в условията на криза успех могат да постигнат фирмите които изкарват на пазара повече нови модели. Така Audi благодарение на новото Audi A4, през октомври бележи ръст на продажбите в сравнение със същия период на миналата година. Dacia има успех благодарение на Sanderо, Ford печели с новата Fiestа, Lancia с Deltа, а Subaru с Forester и новия дизелов двигател. JATO Dynamics отбелязва и други успешни за 10-те месеца на тази година модели. Това са Volkswagen Tiguan, Hyundai i10, Citroën Berlingo и Citroen C5, новата Skoda Superb. Eто десетте най-продавани автомобили в Европа от януари до октомври 2008 г.
  •  Ето и най-продаваните три модела в някои от по-големите европейски пазари: Германия - VW Golf, Mercedes С-Клас и Audi A4Испания - Ford Focus, Peugeot 207 и Seat IbizaИталия - Fiat Punto, Fiat Panda и Fiat 500Франция - Renault Clio, Peugeot 207 и Peugeot 308Великобритания - Ford Focus, Opel Corsa и Opel AstraПолша - Skoda Fabia, Skoda Octavia и Toyota YarisХоландия - Peugeot 207, Opel Corsa и VW Golf
    Тагове:
    fallback
    • #7
      badi ( преди 15 години )
      6to ne napi6at koi koli sa nai prodavani v Balgariq, na bas se lovq 4e v 4eloto na klasaciqta nqma da ima kola pod 10godini.
    • #6
      Анонимен ( преди 15 години )
      Показателно е, че в най-големия Западноевропейски пазар - Немския, където борбата между премиум марките е най-ожесточена, както и между всички автомобилни марки, Мерцедес е на второ място, след три пъти по-евтиния голф и пред така възхваляваното у нас, а и в Европа А4.Май немците не разбират от коли или?!?
    • #5
      Triforce ( преди 15 години )
      Аз се пошехувах, явно вие сте глупаците. Идеята беше да покажя ограничения мироглед на българите и явно и вие сте от конете с капаци, само че в друга насока.
    • #4
      Анонимен ( преди 15 години )
      Не бе, той е вдлъбнат :-) То момчето не е виновно, че мозъка му е промит...
    • #3
      Анонимен ( преди 15 години )
      Ти *** ли си ??
    • #2
      Анонимен ( преди 15 години )
      Нещо си в голяма грешка в България на първо място е Пежо по продажби а спецялно БМВ е може би най-малко продаваната кола в България. Говоря за чисто нова а като втора ръка незнам там на Горубляне бая БМВ-та, Мерцедеси и Аудита се продават.. И в Софавто и Капитолия и Автолукс и т.н. но нови почти не се продават. Само за миналата година за Цяла Източна България са били продадени едва 3 БМВ-та 7-*** серия .. Няма толкова малко бройки при S-клас и А8 !! Но сега новата седмица може и да размаже позастарелите модели на конкурецията и най-вече доста остарялото А8!!
    • #1
      Triforce ( преди 15 години )
      България: Мерцедес, БМВ, Мерцедес - хахахахахахаха
    fallback
    Последни