fallback

Премиера на Ferrari Scuderia Spider 16M

На автомобилния салон в Болоня, Италия, Ferrari представи Scuderia Spider 16 M.

За първи път колата беше показана на пистата Mugello в северна Италия през ноември, а сега в Болоня автомобилът беше показан на широката аудитория. Ferrari Scuderia Spider 16M ще се произведе в ограничена серия и представлява версия roadster на 430 Scuderia. Колата е със същото шаси и цялата механика на купето. Собственото тегло на Scuderia Spider е 1340 кг, или с 80 кг по-малко от стандартния F430 SpiderДвигателят е модернизирана версия на V8 използван при Spider с мощност 510 к.с. При Scuderia Spider 16M съотношението между тегло и мощност е доведено до 2.6 кг на 1 конска сила. Това позволява автомобилът да ускорява от място до 100 км/час за 3.7 секунди и да постига максимална скорост от 315 км/час. Колата ще се предлага в две версии на оцветяване – основен цвят черно и сиви елементи или в традиционното за марката червено, комбинация позната от Carrozzeria Scaglietti Personalisation Programme. На таблото на колата е монтиран преносим Ferrari Ipod Touch 16 GB.
Тагове:
fallback
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Не мога да си изкривя душата и да кажа ,че колата е грозна или нещо подобно- Първо защото ще е лъжа и второ защото харесвам Ферари и съм им Фен във Ф1 .. Но да си призная дизайна на Ламборджини ми харесва повече. И то много повече, просто купето на Ламборджинито е изключително агресивно и мускулесто- типичен хищник.. А това Ферари илъчва повече Галантност и симпатия, отколкото хищност.
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    Всъщност идеята на Порше е VW да стане част от тях, а не обратното, но карай. А относно Ферари... хммм, тука думите са излишни, името е достатъчно :-)
  • #1
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Ферари нямат равни.ТОВА Е истинска спортна марка,това е дизайн,това е интериор и звук. Порше са мн далеч от Ферари,още повече след като станаха поредния по лъскав фолкенщайн.
fallback
Последни