fallback

Toyota обнови Yaris

На автомобилното изложение открито вчера в Болоня, Toyota показа обновения Yaris.

Колата ще бъде на европейските пазари през пролетта на следващата година. Външният дизайн на автомобила е променен относително малко. Нови са предната и задна брони, променени са фаровете и задните светлини, радиаторната решетка е по-тясна в сравнение с досегашната. От Toyota са освежили интериора на модернизирания Yaris с нова тапицерия. Най-съществената промяна обаче е в двигателя на Yaris модел 2009 г. Това е новият бензинов агрегат с обем 1.33 литра Dual VVT-i. Той е познат от Auris, а сега ще се монтира и на Yaris. Двигателят има по-ниски вредни емисии и по-добра икономичност от досегашния агрегат с обем 1.4 литра който заменя. В същото време има по-висока мощност и максимален въртящ момент. Двигателят 1.33 Dual VVT-i има мощност 101 к.с. и максимален въртящ момент 132 Nm. Той се комбинира при Yaris с механична скоростна кутия с шест степени или с полуавтоматичната скоростна кутия MMT. Според Toyota при механичната скоростна кутия средният разход на гориво е 5.1 литра н 100 км. Обновеният Yaris ще се предлага и с новата система на Toyota Stop&Start, която също допринася за общият нисък разход на автомобила. 
Тагове:
fallback
  • #11
    Joliano ( преди 15 години )
    Тия от Toyota няма ли да измислят нещо смислени.От 2002г. все чакаме новия модел на Avensis, и когато излезе - той е като стария, но с лека промяна.Сега правят същото и с Yaris.Тия японци докога ще тъпчат на едно място и ще се бият в гърдите че са най - добри.Сравнете Mazda3 и Auris и ще видите японска Mazda и турски Auris
  • #10
    .... ( преди 15 години )
    Ami za gradska kola ne e lo6a, dizaina e dobur, verno vutre moje i po dubre no e prili4en interiora.A s tozi nov dvigatel, 100 kon4eta na tazi koli4ka ,6te e priqtna i za upravlenie.
  • #9
    Д Добрев ( преди 15 години )
    Добри са и са много икономични. Малко им куца интериора, но не е болка за умиране.
  • #8
    Анонимен ( преди 15 години )
    Нито Ярис нито АйГо ми харесват а тъста ми си взе Рав 4 най-новия и той не ми харесва на всичкото отгоре си взе най-скъпата дизелова версия но за наше всеобщо учудване тя не се предлагаше с автоматик!! Просто недомислена работа.. Единствено от Тойотите ми допадат по-луксозния им клас - Лексус но За парите ,които го дават бих предпочел някоя от трите Немски премиум марки така ,че за мен лично Тойота не е най-доброто предложение. Но това си е мое лично мнение с което не ангажирам никого. И не налагам на никого..
  • #7
    WickedSixD ( преди 15 години )
    А и научи анонимни идеоте как се пише "bich"
  • #6
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Па тия с Q7ци са най-големите комплексари,а гаджето ти каза че са им малки ***,*** се *** понеже си я свикнал на малка да подскача
  • #5
    NANI ( преди 15 години )
    Neznam,ama starata Yaris e p1lna pornografiq za mene!
  • #4
    WickedSixD ( преди 15 години )
    не знам,аз БМВ не карам. Но "Анонимния ***" в тоя форум със сигурност и определено ДА
  • #3
    Bandit ( преди 15 години )
    А защо по дяволите, дават снимка на колата с вграден огромен TFT дисплей, а принципно няма как да си го поръчаш в тази кола!
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    знаеш ли...не всички, кото карат БМВ са комплексари, но задължително ВСИЧКИ комплексари карат БМВ..:-)
fallback
Последни