IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche отлага премиерата на Panamera с месец

Porsche реши да отложи с един месец официалната премиера на своето купе с четири врати Panamera.

Porsche отлага премиерата на Panamera с месец
Дебютът на модела няма да бъде през март в Женева, както беше планирано, а на автомобилния салон в Шанхай, Китай, който се открива на 20 април 2009 г. 


Информацията е на изданието Automotive News Europe, където цитират и представител на фирмата. 

От Porsche обясняват, че пренасянето на премиерата на Panamera в Шанхай е свързана с растящата важност на китайския пазар (а и на другите азиатски пазари) за фирмата. 

През миналата финансова година продажбите на Porsche в Китай са се удвоили и са достигнали 8190 автомобила. В същото време продажбите на Porsche в Европа (както и в Северна Америка) са се понижили. 

Производството на Porsche Panamera започва през следващата година и от фирмата планират да произвеждат по около 20 000 коли годишно. 

По предварителна информация, базисната цена на този автомобил в Европа ще бъде 80 000 евро.  
0 от 500
  • #2
    31 rate up comment 0 rate down comment
    AZ ( преди 15 години )
    Haha, ei na tva mu se vika laf, poka4vane ot 7500 na 8200 i ponijavane ot obshto 35000 v evropa i amerika na 27 000. Smeshni ste be hora, smeshni.
  • #1
    31 rate up comment 0 rate down comment
    caruzu ( преди 15 години )
    Porsche се подиграват с феновете си, каквото и да си говоримКитай може и да е растящ пазар но основните пазари са в Европа и Сащ всичко друго е придатъци. И докато автосалоните във Франкфурт и Париж имат леко национално значение то автосалона в Женева е друго нещо и точно него Порше да пренебрегнат това е подигравка.