fallback

М Power вече с турбо и 4х4 задвижване

Все по-сериозните екологични изисквания, цените на горивата и тежката ситуация на световният автомобилен пазар, принуди баварската марка да замени високотехнологичните, атмосферни двигатели на М-моделите си с по-малки, турбоагрегати.

Подобно на Audi, които скоро съобщиха, че залагат на по-малки двигатели, сега и BMW обявиха, че още през следващата година ще започнат интегрирането на двигатели с по-малък обем.Първият модел на марката от М-серията, който ще бъде оборудван с такъв турбоагрегат е BMW X6 M Power. Освен новият двигател, прекият конкурент на Porsche Cayenne GTS и Mercedes-Benz ML63 AMG ще бъде и първият М-модел на BMW със задвижване на четирите колела. X6 xDrive M ще се появи през Юни 2009 година и ще се оборудва с турбоагрегата V8, който ще се поставя и на новите М5 и М6.Този нов турбоагрегат ще бъде базиран на сегашният 4.4-литров V8, с който се оборудва X6 xDrive 5.0is. Той ще произвежда мощност близка до тази на 5.0-литровия V10 двигател на М5 и М6. Петстотинте конски сили ще ускоряват голямото SUV до 100км/ч за около 5 секунди и ще му позволяват да развива максимална скорост от 250 км/ч.Според баварската фирма, новият M Power-турбодвигател няма да има по-добри динамични показатели от сегашният атмосферен V10, но ще предлага значително по-нисък разход на гориво и ниски стойности на вредни емисии. За това ще спомагат и някой нови системи, които ще се интегрират на новите М-модели - "stop/start"(изключваща двигателя по време на престой) и система при която използваната за спиране на автомобила енергия се натрупва за повторна употреба.Тези нововъведения в спорното подразделение на BMW трябва да "изчистят" единственият недостатък на горещата М серия - високият разход на гориво.
Тагове:
fallback
  • #6
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Авди е луксозната каруца наФолкенщайн. Същото стана и с Порше. Твае марка която няма идентичност истил.Най-тъпите форми и най-лошотоповедение на пътя дори с 4х4 пак са зле.истинските коли се правят с заднопредаване освен ако не живееш почукарите. Разберете гоАвди-Фолкенщайн sucks както и всичкитеим фенове комплексарчета и дребнитарикати по пътищата. Ако не стесъгласни с мене може да умирате от ядпред компа и да се тюхкате как нищо неви влиза в главите бе ***
  • #5
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Да ти *** дете умрело в дупе студено
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    ха ,че то БМВ без 4х4 който е карал знае ,че за нищо не става... И БМВ си продават 4х4 на всички модели , друг е въпроса ,че в БГ внасят 2-ра ръка само по-евтини модели без 4х4 .. Но в Германия бъка от XD модели. Германия е северна страна и там БМВ със задно само най-глупавите и най-бедните си купуват! То между другото в Германия май само арабите карат БМВ както в Англия само ***.. Странно Политиците са с Мерцедеси а Лекарите , адвокати и бизнесмени карат Ауди- говоря за Германия и Англия!! Ако се гледа умствения багаж на клиентите то БМВ купуват най-глупавите с пари.
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    очаквам реакцията на bmw феновете, които редовно плюят 4х4 и турбото...
  • #2
    NANI ( преди 15 години )
    Men p1k me kefi!I kakvo iskat da kajat,4e i novoto M5 shte b1de "samo" s 500 konq?:(((
  • #1
    :) ( преди 15 години )
    Хайде на най-грозната кола...
fallback
Последни