fallback

Криза: Opel моли правителството за помощ, Renault намалява производството

Opel помоли правителството на Германия за финансова помощ.

Според информация на International Herald Tribune, Opel е първият европейски производител, който се обръща към правителството за подкрепа. Засега немското правителство все още не е готово да отдели средства за подпомагане на автомобилните фирми. Според министърът на финансите на Германия Пеер Щайнбрюк Глос, ако се помогне на един отрасъл, след него за помощ ще се наредят и всички останали. „Предупреждаваме автомобилните фирми, че няма да получат толкова лесно финансова помощ от държавата”, казва Глос. За днес е предвидена среща на шефовете на Opel с канцлера Ангела Меркел. Представители на правителствата на Германия и Франция вече заявиха, че е възможно до се отпуснат нисколихвени кредити за подпомагане на европейските автомобилни фирми. Около 720 милиарда евро могат да отидат за попълване на оборотните средства на фирмите и за финансиране на кредити за закупуване на автомобили. Междувременно изпълнителният директор на Renault, Патрик Пелета, който зае този пост едва преди месец, заяви, че на европейския пазар на нови автомобили през 2009 г. ще има рязък спад на продажбите. В интервю за вестник Le Parisien Патрик Пелата казва, че продажбите могат да паднат с около 20%. Макар че според него, сега да се правят точни прогнози е трудно. „Само преди три седмици не бих казал, че ще има спад на продажбите на пазари като тези в Бразилия и Русия, сега очакваме спад и там с 10-15%." казва Пелата. Заради ниското търсене през последното тримесечие на тази година Renault ще понижи производството с 25%. Според Пелета обаче, кризата нямало да повлияе на инвестиционната програма на Renault, както и на плановете за пускане на нови модели. Въпреки това заявление, става ясно, че в завода на Renault в Индия ще бъде пусната само една производствена линия, вместо първоначално планираните две.  
Тагове:
fallback
  • #8
    renault megane ( преди 15 години )
    че каи бе трифоне ти слушал ли си и за тази погожорка " по-хубава возия от френската няма" ааа или ти какво ние сме *** и нямаме пътища и опела и форда са хубави коли пфффф...
  • #7
    az79 ( преди 15 години )
    ako 6a e nemsko da e mercedes---ne OPEL---
  • #6
    Triforce ( преди 15 години )
    Предпочитам Форд и Опел пред всяко едно френско подобие на автомобил! Опел са си Опел. Не ги харесвам, но ги предпочитам пред другите ***. Да сте чули на Опел да му се чупи окачването по нашите пътища? Двигателят му да издъхне или да блокира? Вярно, има 1 лаф, че Опел е най-бързата кола, защото я гони ръждата, но това е отпреди 10 години. В момента дават повече гаранция от корозия от всички останали автомобилни марки. А как ви звучи на ново Рено Клио 2007... та качвам се аз и да бутам задната и момичето, дето е нейна:"Чакай аз да я вкарам, че прави проблем". Колата е на 6 месеца, мацката преди това има 2 години стаж с Корса. Каза, че Корсата в някои отношения е по-добре. Айде сега да видим какви примери ще ми дадете "РАЗБИРАЧИТЕ"?
  • #5
    Driver ( преди 15 години )
    A "edinstvenata" gre6ka na renoto e 4e sa slojili pi4ka vmesto znak - na prednia kapak..)))PS/za raznite gryiovci zna4i poslepis/ Dobre 4e e nissan da go durji renoto da ne zatune suvsem v sobstvenite si lai..pardon "sobstven sos"..!
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    не се напъвай бе човек единствената грешка на опел като цяло е че са го измислили :)
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    еи *** такъв...типичен Бай Ганъо..кво се радва6 на 4уждите неуспехи бе,келе6..бас държа, 4е си някой заклет фен на VW .кво се заяжда6 за тая ръжда,дето я няма от 10години,като някъв папагал повтаря6.Финансовата криза е свързана с факта,опел е на ГМ,който е АМЕРИКАНСКА компания,а то4но в щатите кризата е най-голяма,нормално е опел да има проблеми сега
  • #2
    Грую ( преди 15 години )
    Дриверчето,не опел,ами и гм ще фалират! И рено може да ги купи! И руснаците може да ги купят! Айде сега,напъни единственната гънка на мозъчния си ганглий и се досети сам защо прогнилия,"нечуплив","велик" опел ще фалира! Хи-хи-хи!
  • #1
    Driver ( преди 15 години )
    Jalko za opel...a renoto e nai-dobre vuob6te da ne se proizvejda - nali ve4e ima dacia-lada-IJ...tata i dr. podobni!
fallback
Последни