IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови шпионски снимки на BMW Z4

Пред нас са най-новите шпионски снимки на BMW Z4 модел 2009, направени при тестове на колата в Германия.

Нови шпионски снимки на BMW Z4
Тези снимки показват, че новият Z4 ще бъде с твърд сгъваем покрив, вместо използвания сега сгъваем покрив от мека материя. 


Новият BMW Z4 ще има премиера на автомобилния салон в Лос Анджелис към края на ноември, а ще бъде в продажба през втората половина на следващата година. Главният конкурент на пазара за Z4 ще бъде Audi TT


За да може да му се противопостави, Баварската фирма ще го снабди с много широк набор от двигатели, повечето от които познаваме от Серия-3 на BMW. Очакваме сред тях да бъдат и бензиновият би-турбо с обем 3.0 литра и шест цилиндъра, също и супер мощният V8 с обем 4.0 литра от M3. 

Източници от фирмата в Мюнхен потвърдиха, че за първи път BMW ще пусне и дизелова версия на свой Z-автомобил. Тази версия естествено ще се противопостави на Audi TT TDI. Очаква се дизеловият двигател да бъде двулитров би-турбо с мощност 204 к.с. Той се монтира сега на BMW 123d Coupe. 


Новият Z4 ще бъде подложен на въздействието на новата програма EfficientDynamics programme на BMW, която цели да повиши ефективността и да намали вредните емисии. Това означава да очакваме системата stop-start и при новия Z4. 


Шпионските снимки на бъдещия Z4 показват доста от неговата каросерия, макар колата да е с маскировка. Предницата изглежда доста по-елегантна в сравнение със сегашната. BMW се надява да постигне по-голям успех с новия Z4, който досега не успява да достигне продажбите на Z3. Това може да стане и с привличането на повече жени за клиенти.
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    З4 винаги е изглеждала като кола която никой незнае каква и е целта. Някакво недоразумение. Нито е била прекалено бърза,нито достатъчно стабилна с големите двигатели,нито комфортна,да не говорим че и на външен вид е драматична.То и затова не се продават, БГ дупетата не си я купуват
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Eee tova mnogo qsno,4e 6te e po-dobro ot Audi TT,vse pak izliza po-k1sno i e normalno da ima po-dobri tehnologii.Ina4e kato v1nshen vid Audito mi dopada pove4e,no tova tuk 6te e po-dobre tehni4eski spored men:)